В края на годината Министерския съвет одобри допълнителен трансфер от

...
В края на годината Министерския съвет одобри допълнителен трансфер от
Коментари Харесай

Кметът на Бургас увери: Проектът за изграждането на детската болн...

В края на годината Министерския съвет утвърди спомагателен трансфер от 1,5 млн. лева в бюджета на Община Бургас за построяването на здравното заведение. 

 

Договорът за построяването на многопрофилната болница за интензивно лекуване на детски заболявания в Бургас към този момент е подписан, а работната площадка в бургаския комплекс " Зорница " е готова за строителството ѝ, уточни кметът Димитър Николов:

 

" В момента се изместват подземните връзки: тръбопроводи, паропроводи, механически пространства, които ще отворят територията на новата работна площадка и всичко се случва по график ", увери той.

 

Осеметажната постройка ще разполага със 123 кревати, като болничното заведение ще притегли на работа сред 500 и 700 души медицински и немедицински личен състав:

 

" Това е един по-мащабен план, в сравнение с ние си мислим, тъй като с изключение на физически построяването на тази детска болница, това е една сложна педиатрична грижа на децата в Югоизточна България.

 

Освен детската болница ще бъдат построени, реконструирани доста педиатрични кабинети, ще бъдат подготвени доста експерти, ще бъде вложена доста техника, детски коли за спешна помощ, техника и апарати, които ще оказват помощ да понижим страданието на нашите деца ", сподели още градоначалникът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР