В края на февруари светът научи за бързото разпространение на

...
В края на февруари светът научи за бързото разпространение на
Коментари Харесай

Коронавирусът достигнал Италия още през януари или декември 2019 г.

В края на февруари светът научи за бързото разпространяване на ковид в Италия, която първа от западните страни се изправи пред вируса.

Италия стартира да тества след първия доказан случай на 21 февруари в Кодоньо, дребен град в просперираща Ломбардия. Случаите на инфектирани и умряли бързо започнаха да се усилват.
 Спад на умрелите от Covid-19 в Италия, само че има нарастване на новозаразените
Спад на умрелите от Covid-19 в Италия, само че има нарастване на новозаразените

Смъртните случаи от Covid-19 в Италия се усилиха с 437 спрямо 534 умряли ден по-рано

Сега ново изследване демонстрира, че първите случаи на ковид в Италия са минимум от месец по-рано.

Стефано Мерлер от Фондация " Бруно Кеслер " съобщи на конференция с представители на здравните управляващи, че институтът е проучил първите известни случаи в страната и е достигнал до ясни изводи от последвалото бързо разпространяване на вируса , осведоми " Ройтерс ".

" Разбрахме, че е имало доста инфектирани в Ломбардия преди 20 февруари, което значи, че епидемията е почнала доста по-рано ", сподели той.

" През януари сигурно, н о може и преди този момент. Никога няма да разберем ", добави Мерлер. Той има вяра, че неочакваният скок на случаите допуска, че вирусът евентуално е пренесен в Италия от група, а не от един човек.
 Ново нарастване на умрелите и инфектираните с Covid-19 в Италия
Ново нарастване на умрелите и инфектираните с Covid-19 в Италия

Броят на новозаразените също се усили до 2729 от 2256 в понеделник

Отделно изследване, основано на случаи през април, разкрива, че 41% от случаите са в домове за медико-социална грижа , а 24,7% са се популяризирали измежду фамилии. Други 10,8% са хванали вируса в болничното заведение, а 4,2 на 100 на работното място.

Друг екип от италиански учени заяви, че коронавирусът може да e достигнал до Италия от Германия, а не непосредствено от Китай, през втората половина на януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР