В края на август ще започне най-мащабното издирване на Неси

...
В края на август ще започне най-мащабното издирване на Неси
Коментари Харесай

Почва най-мащабното търсене на чудовището от Лох Нес за последните 50 години

В края на август ще стартира най-мащабното търсене на Неси за последния половин век – всички са поканени да оказват помощ на учените, написа Daily Mail. По петите на вековното страшилище от езерото ще се впуснат хора от екипа на неотдавна актуализирания център Drumnadrochite в Лох Нес и група самостоятелни откриватели – Loch Ness Exploration (LNE).
Изследователите са безапелационни, че търсенето ще е най-голямото по рода си от 1972 година насам, когато Бюрото за следствие на Лох Нес търси признаци за съществуването на митичното страшилище. В момента центърът на LNE набира доброволци. Преследването на звяра е планувано за 26-27 август.
Екипите ще употребяват геодезическо съоръжение, което в никакъв случай до момента не е било употребявано на езерото. Учените се надяват най-накрая с негова помощ да „ разкрият тайните на мистериозните води “. Те ще пуснат и дронове, които основават топлинни изображения на водата от въздуха благодарение на инфрачервени камери. Предполага се, че наблюдението на топлината от горната страна може да бъде значим съставен елемент при откриването на всевъзможни странни аномалии.
В оборудването е включен и хидрофон, с цел да могат да се уловят акустични сигнали под вода в търсене на Неси. Екипът на LNE Center разчита на доброволци да следят мониторите във водата и да наблюдават за всевъзможни необясними придвижвания. 
Всички екипи се събират в остарелия хотел Drumnadrochit. Преди 90 години шефката на хотела съобщи, че е видяла „ водно животно в Лох Нес “. 
Учените считат, че за половин век техниката се е развила задоволително, с цел да може да улови всеки необикновен сигнал от езерото. Според тях, шансът да буде открит Неси през днешния ден е доста по-голям, в сравнение с през предишния век. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР