В края на 2023 г. 28 доставчици на платежни услуги

...
В края на 2023 г. 28 доставчици на платежни услуги
Коментари Харесай

Експерт обясни какви са предимствата за плащане през телефон

В края на 2023 година 28 снабдители на платежни услуги обезпечават опция на своите клиенти да получават незабавни заплащания в границите на 10 секунди, като 17 от тях обезпечават на своите клиенти и услугата да подреждат незабавни заплащания. Това оповестява Мирослав Вичев, основен изпълнителен шеф в бюлетина на Асоциация на банките в България.

В развой на сертификация за изпращане на незабавни преводи са още 8 доставчика. Броят на незабавните кредитни преводи надмина 1 млн. лева месечно, като наклонността е към повишаване. През 2023 година броят на незабавните заплащания е 11,2 млн. или спрямо 2022 година броят им е повишен близо 10 пъти, предава

Незабавните преводи blink P2P по мобилен номер към този момент се оферират от 7 доставчика на платежни услуги, а 8-ият ще се включи до дни. Така, пазарният дял на доставчиците на платежни услуги, които я оферират, ще доближи 75% до края на годината. За потребителите има редица преимущества като това, че доставчиците ще предложат услугата за преводи до 100 лв. без такса от 2 април до края на 2024 година.

Най-новата услуга с добавена стойност за потребителите е blink parking, изяснява Вичев. Тя дава стабилно решение за цифровизация на градския превоз и паркирането в общините в България, което усъвършенства градската среда. Услугата, с изключение на новаторска, е облекчение за всички – както за общината, по този начин и за нейните жители и посетители, тъй като им дава още един различен и елементарен метод на заплащане за услуги в градската подвижност.

Към днешна дата за предложение на blink parking като услуга, са подписани контракти за паркиране в зона с 65% от общините в страната, като се чака покритието да доближи 75% до края на 2024 година Целта е в предлагането на услугата да се включат всички общини в България.

По думите на изпълнителния шеф идващите стратегически значими планове, които стартирали взаимно с Българска национална банка, са свързани с миграцията на банките участници в платежната система БИСЕРА7-EUR към новата платежна инфраструктура в евро, посредством която ще бъде обезпечена цялостна SEPA достижимост на кредитните преводи в евро и пускане на незабавни заплащания в евро.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР