В края на 2020 г. инфлуенсърката Полина и половинката ѝ

...
В края на 2020 г. инфлуенсърката Полина и половинката ѝ
Коментари Харесай

Апартамент на зелено излезе златен на младо семейство

В края на 2020 година инфлуенсърката Полина и половинката ѝ Патрик вземат решение да си купят жилище, откакто схващат, че ще стават родители за повторно. Двамата подписват контракт с вложител, който продава парцели " на зелено “. По думи на Патрик, тогава вършат заплащане от 25% от цената на жилището.

Уговорката е траншовете да са следните: 25% заплащане при подписването на договорката, 25% на Акт 14, при слагането на дограмата още 25%, на Акт 15 – 15% и на Акт 16 – 10%.

" Ние досега сме платили 75% от сумата “, споделя Патрикпред bTV.

По контракт продавачът би трябвало да трансферира парцела на фамилията на 20 ноември 2022 година Това обаче не се случва.

" Апартаментът трябваше да е говот през 2022 година Тогава към този момент се беше родило и второто ни детенце. С дребни деца мечтаехме всеки божи ден, че строителят ще бъде безупречен и, че ще можем да се преместим в нашето си жилище в период, тъй като и тогава и в този момент живеем чартърен с двете си деца, което ни носи и дискомфорт и повече разноски “, добавя Полина.

Семейството чака Акт 15 и Акт 16, с цел да заплати останалите 25% от цената. Строителят обаче, ги сюрпризира, че поради пандемията и войната в Украйна, те би трябвало да платят и индексация.

" Изведнъж се оказа, че би трябвало да платим с 50% от горната страна, което щеше да ни отнеме всичките благоприятни условия за обзавеждане и ремонт “, споделя Полина.

Двамата отхвърлят да платят сумата и завеждат дело, с цел да може предварителният контракт да бъде сметнат за финален. След това обаче получават срещуположен иск от компанията, която претендира да им бъдат запориране сметките с обяснението, че не са били изрядни по контракта.

Тъй като Полина е инфлуенсър, който споделя живота си със своите почитатели, тя споделя и за проблемите с жилището в обществените си мрежи.

" Наложи се да смъква видеото. Патентният юрист на строителя се свърза с мен, като ми даде 3 дневен период да смъква видеото, с цел да не заведат дело против мен във връзка с комерсиалната марка, която загатнах в него “, споделя тя.

Патрик прибавя, че има още случаи като техния и част от хората към този момент са заплатили индексацията.

Телевизията търси компанията за отговор, а от там обявиха, че покупко-продажбите за покупко-продажба на парцели не попадат в обсега на Закона за отбрана на потребителя и разногласието сред тяхната компания и Полина Билоконна е от напълно частен темперамент, касае търговски взаимоотношения и към този момент е в правосъдна фаза, а на този стадий не е редно да разясняват обществено случая.

По думи на брокера Николай-Емил Шопов, в действителност има покачване на цените на материалите в строителството в последните години, само че повишението на цената в такива условия би трябвало да бъде посочено в контракта.

Според адв. Радостина Хаджиева в този случай купувачът може да договаря за размера на индексацията и крайната цена. Ако купувачът не е склонен да заплати посочената цена или не се спогодят със строителя, купувачът има право да изиска по правосъден ред договорът да бъде разгласен за финален или да бъде трансферирана собствеността. Основателността на този иск зависи от няколко значими предпоставки: Да бъде изминал срокът за подписване на финален контракт по отношение на предварителния подобен, купувачът да е изправна страна по контракта (т.е. да е извършил своите задължения), парцелът да е издигнат най-малко до стадий " недодялан градеж “, т.е. Акт 14, в противоположен случай нямаме кадърен обект за живеене, и строителят да не е трансферирал към този момент парцела на трето лице.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР