В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на

...
В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на
Коментари Харесай

Иван Тотев: Пловдив категорично ще бъде успешна Столица на културата

В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на Пловдив, с цел да опишат какво свършиха през отминаващата година, какво възнамеряват за новата 2019 година и какви са настройките им за идните локални избори. В навечерието на 2019 година кметът на Пловдив Иван Тотев регистрира добра работа и бе безапелационен, че градът на тепетата ще бъде сполучлива Столица на културата.

" Смятам, че хората поддържат мощно плана Европейска столица на културата. Над 80% от пловдивчани поддържат плана. Проектът към този момент е сполучлив и не се колебая, че ще сме сполучлива Столица на културата ", разясни градоначалникът.

И освен това. Европейска столица на културата бе и тласъкът за работа по обекти като кино " Космос ", като площад " Централен ", като галерията на " Гладстон ".

По думите на кмета проблемите с градския превоз към този момент са ориентирани към редовността на рейсовете, отношението на хората вътре към пътуващите и т.н. 

" Нивото на жалбите ни демонстрира какво сме свършили и какво още би трябвало да свършим. Преди 7 години имахме куп тъжби, че е студено в рейсовете. Сега няма нито една такава. Сега са за пропуснати спирки, за забавяния, изпреварвания, отношение... Ние беседваме с превозвачите за съществено отношение към персонален състав. Те имат своите проблеми, само че казусът към този момент не е реализацията на транспортния план, той е осъществен ", сподели още кметът.

През 2019 година ще продължи работата по много обекти. Ще се работи и по новата инфраструктура на града като бул. " Северен ". Ще продължи работата по връзката сред " Южен " и " Тракия ", сред " Коматевско шосе " и " Прослав ". Догодина се чака и откриването на Зоологическата градина. 

" До лятото, дори по-рано ще е подготвена. Това, което аз ще направя, е да предложа в Общинския съвет, като отплата, че пловдивчани чакаха толкоз доста години, да се гласоподава от момента на разкриване до края на 2019-а да бъде гратис за пловдивчани и посетители ", добави кметът Тотев.

Какви още проекти и цели слага пред себе си и общинската администрация, мисли ли за трети кметски мандат, вижте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР