В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на

...
В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на
Коментари Харесай

Вътрешнокварталната инфраструктура на фокус в Източен през 2019-та

В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на Пловдив, с цел да опишат какво свършиха през отминаващата година, какво възнамеряват за новата 2019 година и какви са настройките им за идните локални избори. В навечерието на 2019 година райкметът на " Източен " Николай Чунчуков регистрира отлична работа във връзка с премахването на гаражите и на противозаконните постройки.

В " Източен " имаше максимален брой гаражни кафези - към 2800. До самия завършек на 2018 година са отстранени към 2000 гаража. Местата, където е имало гаражи, постепено се трансформират в паркинги. Един подобен районната администрация построи на бул. " Източен " за 150 автомобила.

" Там имаше 70 гаража. Премахнахме ги и в този момент има паркинг - осветлен, асфалтиран, отводнен, за 150 автомобила. Премахнати са гаражите в регионите " Гладно поле ", " Чайка ", " Каменица ". Предстои и премахването на " Източен ". Трябва да отбележа, че чаках, че нещата ще вървят доста по-бавно, само че притежателите сами отстраняват гаражите, единствено един е махнат от нас ", разяснява Чунчуков.

През годината са издадени и над 200 заповеди за срутване на противозаконни постройки, които главно са били търговски обекти, само че и жилища. Местата, върху които са били постройките, са изчистени към този момент.

" В същото време направихме схеми за разполагането на търговски обекти. Тези, чиито обекти сме премахнали, към този момент работят по легален метод. Имаме непрекъснато комисия в региона, която работи, ревизира и установи противозаконни постройки. Прави впечетление, че при констатацията за противозаконен обект, притежателите започнаха сами да ги отстраняват. Явно видяха, че от районната администрация сме безкомпромисни ", обясни райкметът на " Източен ".

Той регистрира и работа по инфраструктурата в региона, по детски площадки, по планове. За 2019-та Николай Чунчуков и администрацията му възнамеряват да продължат работа в същия дух с фокус вътрешноквартална инфраструктура.

Какви по-конкретно са проектите на районната администрация за 2019 година, а и какви са вижданията на Чунчуков за идните локални избори, вижте във видеото с него.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР