В края на 2018-та година кметът на Тракия има истински

...
В края на 2018-та година кметът на Тракия има истински
Коментари Харесай

Костадин Димитров с куп поводи за гордост през 2018-та! Кани тракийци в новия парк за Нова година

В края на 2018-та година кметът на " Тракия " има същински мотив за горделивост - усили броят на парковете в региона с още един; официалното откриване на обекта бе повече от блестящо - по време запалване на празничните светлини на коледното дърво.

" Радвам се, че получих поддръжката на тракийци. Радвам се, че паркът се възприема добре. Възприема се добре от тези, които пристигнаха на терен, видяха какво сме направили и го оцениха по заслужен метод. Тези пък, които не са го виждали, а подлагат на критика - апелирам да дойдат, да погледнат ", разяснява Костадин Димитров в огромното си интервю-равносметка, което даде за Plovdiv24.bg.

" Намира се до ж.к. " Елит " и е четвърти парк, който може да употребяваме дружно с парк " Ротари ", с Парка на репресираните и парк " Лаута ". Има, обаче, какво още да създадем - остава да поработим над пространството зад паметника на кан Крум, въпреки инвестицията там да е доста огромна за един регион като " Тракия ", показа Димитров. Въпреки всичко планът не е пропуснат: " Въпрос на време е да намерим финансови средства за реализирането му ", изрази очакванията си той. 

Планът за парк " Лаута " ще е работа по напречните алеи, които да бъдат доасфалтирани и разгърнати до жилищната част на микрорайон А12. Значителен е и напредъкът по плана за възстановяване на Ботаническата градина. 

" Радостен съм, че започнахме диалог с Аграрния университет. Дали сме общински средства за обезопасяване на градината. Средствата към този момент са при тях, въпрос на време е да започва обществената поръчка за оградата ", разкри Димитров.

През годината стана ясно още, че Община Пловдив ще тушира желанията за създаване на 130-метров небостъргач на бул. " Освобождение " с нов парк върху 3 декара общинска земя, които вложителите са поискали за закупят, с цел да им излязат отстоянията; след решение на Общинския съвет в региона ще се построи и новия кампус на Центъра по растителна систематична биология и биотехнология по проекта PlantaSYST, определян като най-високобюджетния научен план на Пловдив. 

" Добре е, че тези огромни площи наоколо да жилищните здания се обособяват точно за мероприятия от сходен жанр, тъй като нито ние като администрация, нито жителите желаят презастрояване на " Тракия ", разяснява по този мотив кметът на региона. 

И въпреки всичко огромни инвеститори не липсват. " Не единствено в " Тракия ", а и целия град изникват нови здания. Вижда се, че през последните 7-8 години Пловдив се разсънва от нескончаем сън. "  

Освен жилищни здания, обаче, в региона обръщат взор и към туристите: емблематичният хотел SPS ще бъде възроден; строи се и нов хотел до бирарията, разкри Костадин Димитров.  " В навечерието на Европейската столица на културата, когато чакаме толкоз доста туристи, бизнесът също прави совите вложения, с цел да може да се представим добре. Адмирации към вложителите. "  

А на тракийци и всички пловдивчани районният кмет пожела: Да бъдат здрави през Новата година, да бъдат сполучливи, да се радват на празниците и в случай че имат опция - да се повеселят в Новогодишната нощ край елхата на " Тракия " в най-новия парк.

Кои са нормалните проблеми на тракийци, по какъв начин са трансформирали характера си с годините те, каква бе 2018-та година за региона и администрацията, какво възнамерява за 2019-та кметът Димитров - вижте в специфичното му изявление за Plovdiv24.bg.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР