В края на 2017 г. са издадени 20.3 млн. валидни

...
В края на 2017 г. са издадени 20.3 млн. валидни
Коментари Харесай

За година България е увеличила с 41% издадените разрешения на трети граждани за пребиваване в ЕС

В края на 2017 година са издадени 20.3 млн. годни позволения за престояване на жители на страни отвън Европейския съюз, които им разрешават да обитават в една от държавите-членки на Европейски Съюз. България е измежду водачите с максимален растеж на издадени позволения. Това демонстрира разбор на Евростат, който изследва интервала от края на 2016 до края на 2017 година

Най-високият ритъм на повишаване в издаването на позволения за престояване в Европейски Съюз е регистриран в Унгария, където размерът им се е удвоил и е достигнал 113%. Следват България с 41%, Малта (25%) и Словакия (21%).

Три четвърти от всички годни разрешителни са издадени от пет страни. Лидер е Германия с 23%, следвана от Италия с 18%, Франция (14%), Испания (13%) и Англия (8%). От тези страни единствено Италия записва понижение на издаваните разрешителни (-3%). Сред всички държави-членки има още пет други страни, отчитащи спад - Естония, Чехия, Латвия, Гърция и Румъния.

Размерът на разрешенията за престояване, издавани на жители на страни отвън Европейски Съюз, е повишен с 5% по време на проучвания интервал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР