В края на 2017 г. депутатът от ДПС Делян Пеевски

...
В края на 2017 г. депутатът от ДПС Делян Пеевски
Коментари Харесай

Пеевски се сдоби с изба, бивша резиденция на Живков

В края на 2017 година депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е добавил към активите си и винарска маза " Старата Изба - Първенец ".

Сделката, която включва 14 дка терен и два комплекса, е за 3.5 млн. лева и е добита при обществена обмен от " НСН Инвестмънт ", оповестява capital.bg.

Имотите са на компанията " Старата изба-Първенец ", чийто притежател Иван Панчев е имал дълг от 746 хиляди евро към 71-годишната Минка Иванова, който става причина за формиране на изпълнителното дело.

Според представянето на " Старата изба-Първенец " от предходния й притежател тя е учредена в края на 19 век, а по време на социалистическия режим придобива статут на резиденция на Тодор Живков, който е имал лична сбирка виновност там.

Изданието напомня, че в послание до медиите, изпратено в сряда, Делян Пеевски съобщи, че не е олигарх и единственият му бизнес са медиите. Това обаче не е правилно още преди винената облага, даже и в случай че се гледат единствено публично притежаваните и заявените от него участия.

" НСН Инвестмънт " е учредена през юли 2015 година от Ирена Кръстева, само че след това стана негова благосъстоятелност. В момента едноличен притежател на " НСН Инвестмънт " е дубайската Intrust LTD, която Пеевски заявява, че има.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР