В края на 2016 г. Sa-ba получи сертификат за инвеститор

...
В края на 2016 г. Sa-ba получи сертификат за инвеститор
Коментари Харесай

Индийската Varroc купува собственика на завода за фарове край Димитровград

В края на 2016 година Sa-ba получи документ за вложител за плана си край Димитровград

© Надежда Чипева Още по тематиката
Над 57 млн. лева ще бъдат вложени в четири нови предприятия

" Осрам ", " Са-ба България ", " Би Ем Ес продакшън " и " Бетелгиус " получиха инвеститорски документи за плановете си
1 дек 2016
Инвестиции за 100 млн. лева в два нови завода стартират в Димитровград

Турската " Са-ба " ще създава осветяване за коли, а японската " Язаки " - кабелни системи
5 юни 2016 Турската компания Sa-ba Automotive, която преди година стартира да строи цех за автомобилно осветяване край Димитровград, има нов притежател. Купувач е основаната в Плимът, Съединени американски щати, Varroc Lighting Systems, която е част от индийската група Varroc. Със договорката компанията придобива производствата на Sa-ba в Турция и България. Цената не се оповестява.

Сделката

Информация за договорката е оповестена на уеб страницата на Varroc Lighting, а логото на новия притежател към този момент участва и на уеб страницата на Sa-ba. Нито една от двете компании обаче не отговори на въпросите на " Капитал ". Според формалното известие с придобиването Varroc Lighting печели потенциал от 10 хиляди кв.м индустриален и софтуерен център близо Истанбул, както и 20 хиляди кв.м повърхност в завода край Димитровград, който е в развой на създаване и който има опция за в допълнение уголемение.

" Турция е възходящ пазар и наличието ни там оказва помощ да увеличим услугите, които предоставяме на растящата ни база клиенти ", показва президентът и основен изпълнителен шеф на Varroc Lighting Стефан Веди в известието. По данни на компанията в Турция се създават по 1.7 млн. автомобила годишно. Очаква се договорката да подкрепи осъществяването на настоящите планове на Varroc, както и да й даде достъп до нови клиенти.

Преди старта

Турската Sa-ba създава външно и вътрешно осветяване за коли (фарове, стопове, мигачи и т.н.), а измежду клиентите й са Audi, Ford, Seat, Skoda и други В края на 2015 година компанията записва българско сдружение - " Са-ба България ", и купи и 30 дка имот край Димитровград, като разгласи, че възнамерява да влага 8 млн. лева и да наеме 150 души. Самото строителство стартира предходната пролет и в началото се планираше да завърши през третото тримесечие на 2017 година Засега обаче няма информация производството да е почнало. Отчетът на компанията за предходната година не демонстрира да има активност, само че сега в уеб страниците за работа текат разгласи за наемане на служащи.

Експанзия

Купувачът Varroc Lighting създава светлини за коли и двуколесни моторни транспортни средства. Компанията има фабрики в Китай, Чехия, Индия, Мексико, Мароко, Турция и Виетнам и по информация на уеб страницата й е вторият по величина снабдител на автомобилни съставни елементи в Индия.

Приходите на Varroc Lighting за 2017 година са 1.1 милиарда $, а прогнозите са те да доближат 2 милиарда $ до 2021 година посредством органически напредък и придобивания. Покупката на Sa-ba е шестата бизнес самодейност за последните 16 месеца. Според известието на компанията тя е в развой на определяне на база за произвеждане и разработка на артикули в Мароко, а неотдавна е отворила и нови местоположения в Бразилия, Япония и Полша. Открит е бил уголемен център за разработка на светлини в Острава, Чехия, и е бил повишен индустриалният потенциал във Виетнам.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР