В кръводарителска акция се включиха военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана

...
В кръводарителска акция се включиха военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана
Коментари Харесай

Увеличава се броят на нуждаещите се от кръвни биопродукти

В кръводарителска акция се включиха военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в град Карлово и от военно формирование - Враца. За следващ път те вземат участие в акциите на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, оповестиха от ВМА.

Нуждаещите се от кръв и кръвни биопродукти стават от ден на ден заради смяната в патологията , съобщи проф. доктор Румен Попов - шеф на Центъра по трансфузионна хематология във ВМА.

Близо 6000 са кръводарителите в Кръвния център на ВМА през 2017 г ., като половината от тях са военнослужещи и цивилни чиновници от подразделенията на Българската войска.

Само за последните дни към 250 души от поделенията в Карлово и Враца се включиха в тази благородна идея, сподели полк. проф. доктор Румен.

Кръводарителските акции във военните формирования са целогодишни . Те се правят по авансово одобрен график. Военнослужещите споделят, че за тях това не е обвързване, а дълг.

Във ВМА от време на време се провеждат акции за поощряване на безвъзмездното кръводаряване. Такава следва и при започване на месец юни, когато ще бъде маркиран и Международният ден на кръводарителя. Извън тези акции, всеки искащ може да го направи в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР