В Кръстът“ Фредрик Байер и Кафа Икбал разследват двойното убийство

...
В Кръстът“ Фредрик Байер и Кафа Икбал разследват двойното убийство
Коментари Харесай

За волята да се бориш със злото и със собствените си демони: „Кръстът” от Ингар Йонсрюд (предложение за четене)

В „ Кръстът “ Фредрик Байер и Кафа Икбал проверяват двойното ликвидиране на значима фигура от норвежкия бизнес хайлайф и приятелката му, открити мъртви в автомивка в центъра на Осло.

По същото време безследно изчезва и телевизионна кореспондентка, която разполага с информация за починалия татко на Фредрик.

В хода на следствието комисарят ще се сблъска със личното си минало и с тайните на татко си, за които не е подозирал.

Следата води до загадъчна „ Организация “ под закрилата на властимащите, а Фредрик ще бъде изправен пред решаващия въпрос: на кого може да има доверие и дали партньорката му Кафа не крие нещо от него…

„ Кръстът “ е мъдро умислен и изобретателно приключен разказ за волята да се бориш със злото и със личните си демони и да се самосъхраниш даже и в най-кризисни моменти.

За създателя

Ингар Йонсрюд към този момент има статут на звезда в престъпния род - с ярка характерност и открояващ се почерк.

Веднага след излизането си през 2015 година „ Виенското приятелство ”, първата книга от трилогията за комисар Байер, се трансформира в бестселър - високо оценен както от рецензията, по този начин и от необятната аудитория.

„ Калипсо “ затвърждава триумфа на своя предходник и също оглавява класациите за най-хубави трилъри, а „ Кръстът “, венецът на трилогията, постанова името на Йонсрюд като занаятчия на жанра в международен мащаб.

Според мнозина точно тази поредност е достойният правоприемник на паметната трилогия „ Милениум ” на Стиг Ларшон.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР