В Козлодуй за пръв път се проведе Национален крос По

...
В Козлодуй за пръв път се проведе Национален крос По
Коментари Харесай

Национален крос „По стъпките на Ботев” се проведе в Козлодуй

В Козлодуй за пръв път се организира Национален крос „ По стъпките на Ботев ”, проведен от Община Козлодуй в границите на Програма „ Ботеви дни ”.

В бягането, което не беше със спортен темперамент, се включиха 67 участници от Козлодуй, Софрониево и Враца.
В кроса участваха и професионални спортисти. Първи финишира мароканският бегач Ахмед Насеф.

Най-малката участничка бе Мария, на 2 години, от Враца. Най-възрастните участници бяха над 60 години.
Първият маршрут, 8 км и 760 м, бе пробяган от 16 души, вторият, 4 км и 876 м – от 21 души, третият, 1 км и 876 м – от 30 души. Дължината на маршрутите алегорично е обвързвана с годината, в която Ботев и неговите четници стъпват на Козлодуйския бряг – 1876 година
Националният крос „ По стъпките на Ботев ” се състоя и с помощта на съдействието на Христо Трифонов и Даниел Дуков, един от най-успешните състезатели по маратон в България.
„ Козлодуй заслужава да има подобен крос, който да се разраства в годините. Хубаво е, че уредниците желаят да го трансфорат в традиция и да стане със спортен темперамент за спортистите от цяла България, а за какво не и от чужбина. За сведение, времето на първия финиширал, Ахмед Насеф, е 00:31:35. Радвам се, че множеството участници бяха деца, включително – и на най-дългата отдалеченост. ”, показа пред всички именитият бегач Даниел Дуков.
На финала всички участници получиха паметни медали с лика на Христо Ботев и герба на община Козлодуй и грамоти за присъединяване. Наградите връчи Цветан Братов, заслужил лекоатлет и заслужил треньор.
За всички искащи бе проведено посещаване на Национален музей „ Параход Радецки ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР