В , който беше свален след прелитане над американска територия,

...
В , който беше свален след прелитане над американска територия,
Коментари Харесай

В китайския балон над САЩ е имало разузнавателно оборудване


В, който беше свален след прехвръкване над американска територия, е имало разследващо съоръжение. Това оповестяват от Държавния департамент.

беше свален с ракета край Южна Каролина в края на предходната седмица. Това усили напрежението сред Китай и Съединените щати през миналата седмица.

От Държавния департамент настояват, че апаратурата, открита в така наречен шпионски балон, е била предопределена за събиране на информация. Те я разказват като голям брой антени, евентуално способни да събират геолокация и информационни сигнали. Балонът е бил екипиран и със слънчеви панели, с цел да се ръководят датчици за събиране на разследващи данни. Все още не е ясно какви тъкмо са данните. Китай отхвърли това да е бил шпионски балон.
Снимка: bTV

Правителството на Съединени американски щати счита, че минимум пет китайски балона са минали през територията на Съединени американски щати в последните години, като три от тях са били, когато Донълд Тъмп е бил отпред на страната. От Държавния департамент имат данни, че сходни китайски балони са минали през въздушното пространство на 40 страни по целия свят и са събирали данни.

Именно поради сваления балон и зародилото напрежение, държавният секретар Антъни Блинкен анулира визитата си в Пекин. По-рано тази седмица пък президентът Джо Байдън се закани, че в случай че Китай заплаши Съединени американски щати, ще последва отговор и отбрана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР