, в която ви срещаме с талантливи и успешни младежи

...
, в която ви срещаме с талантливи и успешни младежи
Коментари Харесай

„Младите надежди“: Брейкърите от X-Energy Crew и танцът като дисциплина


, в която ви срещаме с надарени и сполучливи младежи с необикновени ползи. Тази седмица Станчо Станчев гостува на брейкърите от „ Орландовци “ X-Energy Crew, с цел да разберем по какъв начин уличната просвета може да забавлява, възпитава и да печели надпревари.

Най-младият в групата по брейк танци е 10-годишният Ники Кафелов.

„ Брейкът, като се изключи че е доста сложен, той доставя и наслаждение “, счита той.

Ники твърди, че идва в залата с ясна мотивация и цели, като да завоюва Олимпиадата.

Малко по-големи от Ники са момчетата от втората възрастова група, а най-големите измежду младежите са третата възрастова група.

X-Energy Crew са основани през 1999г. като група за графити и улично изкуство. Вече 24 години са едни от дребното школи за брейк танци.

Калин Калинов е в групата от 20 години насам, приключва НАТФИЗ със компетентност танцов спектакъл, само че не изоставя брейка до през днешния ден.

Каква е твоята роля в момента към тази школа ?

В момента - момче за всичко , началник на групата , треньор , ментор , персонално и с огромния състав на групата поемаме и професионални задължения , пътуваме доста постоянно , надпревари организираме .

С какво са потребни брейк танците за най - дребните ?

На първо място , консумиране на силата , схваща се , дисциплинираност , възстановяване на физическите и координативните качества .

За своята 24-годишна история X-Energy Crew завоюват десетки купи и медали от надпревари в страната и чужбина.

Въпреки своята 10-годишна възраст, Ники също е награждаван брейкър. Да гледаме X-Energy Crew на Олимпиадата по брейк е единствено въпрос на време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР