В коя от европейските столици щастието на жителите е най-пълно?

...
В коя от европейските столици щастието на жителите е най-пълно?
Коментари Харесай

Европейските столици, в които се живее най-щастливо

В коя от европейските столици щастието на жителите е най-пълно? Отговор на този въпрос потърси европейската статистическа работа " Евростат ". И въпреки че да живееш в един град напълно не е същото като да го посетиш като екскурзиант, мнението на локалните хора за чистотата на въздуха, удобството на транспортните връзки, площта на парковете и градините и равнището на здравни услуги е потребно и за пътуващите.

Според изследването животът в столицата на Литва Вилнюс носи задоволство на максимален брой жители - 98%. С 1 процентен пункт по-слабо се показват Копенхаген и Стокхолм, а Люксембург и Виена си разделят третото място с 96%.

Столицата на България е на 4-то място в обратна посока с 86% задоволени поданици. Градът изпреварва Букурещ (83%), Рим (80%) и Атина (67%). Най-посещаваният от туристи град в света - Париж, се радва на утвърждението на 87% от своите поданици и дружно с Брюксел и Мадрид също е в дъното на таблицата с пето място в обратна посока.

Най-голям % утвърждение - близо 50%, София събира за учебните заведения и здравните услуги. Най-слабо софиянци правят оценка чистотата на града - едвам 3% са доста удовлетворени.

Класацията, която е основана на данни от 2015 година, демонстрира, че по критерия " благополучие на жителите " европейските столици не се разделят на западни и източни, нито на туристически или не. Така да вземем за пример Загреб, Варшава и Талин се подреждат по-напред от Хелзинки, Лондон и Лисабон.

Ето водачите в обособените категории:

Най-чистите градове:

1. Люксембург (95%)

2. Виена (90%)

3. Любляна (88%)

Градовете с най-удовлетворителни здравни услуги:

1. Aмстердам (91%)

2. Брюксел (89%)

3. Виена (88%)

Градовете с най-хубави учебни заведения:

1. Дъблин (83%)

2. Никозия, Любляна, Хелзинки (79%)

3. Люксембург (78%)

Градовете, чиито поданици са най-доволни от обществените пространства - пазари, площади, пешеходни зони:

1. Люксембург и Виена (88%)

2.Стокхолм (87%)

3. Любляна (86%).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР