В кой век живеем, нормално ли е в уж демократична

...
В кой век живеем, нормално ли е в уж демократична
Коментари Харесай

Мая Манолова в Стара Загора: Опитват се да смачкат медицинските сестри, но няма да го позволя

„ В кой век живеем, обикновено ли е в сякаш демократична България да се питаме имат ли право или не медицинските сестри? Хората се опасяват, пазят мизерната си заплата. Това са съсловни претенции и опитът да бъдат мачкани би трябвало да бъде наказан. Аз няма да го разреша, тъй като това са конституционни нарушавания ”, съобщи националният омбудсман Мая Манолова през днешния ден в Стара Загора.

Попитана дали ще се кандидатира за кмет на София поради поръчката от Българска социалистическа партия, че да подготвени да я поддържат, омбудсманът съобщи, че " всеки има право да номинира и поддържа който си желае. Аз съм в Стара Загора, с цел да поддържа митинга на медицинските сестри и това е тематиката на деня ".
30-ина сестри и Манолова минаха с протестно шествие от болничното заведение, по централния бул. " Цар Симеон Велики " до медицински център на УЛ. " Стефан Караджа ".  Според медицинските експерти натискът, който оказвали шефовете на лечебните заведения, натовареният им работен график и страхът у сътрудниците им са причина за дребното хора на днешния им митинг. И през днешния ден ти упорстваха за единна стартова заплата в страната, за възстановяване на изискванията на труд и за смяна в категорията труд.  Изразиха терзанията си, че младите фрагменти отпътуват в чужбина, което скоро  ще докара до кадрови недостиг най-много в обществените здравни заведения. Млада жена, работеща в Германия и пристигнала да поддържа митинга, съобщи, че " в XXI век не е обикновено един чистач в чужбина да получава повече пари от хора, които имат дипломиран труд и дълготраен стаж като медицинските сестри ". Сподели и, че от време на време се срами да каже, че е от България, тъй като в Европа свързват страната ни главно с корупция. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР