В ковид времената, един спектакъл обръща внимание на друга заплаха

...
В ковид времената, един спектакъл обръща внимание на друга заплаха
Коментари Харесай

Другата в огледалото: Спектакълът обръща внимание на заплахата анорексия

В коронавирус времената, един театър обръща внимание на друга опасност - анорексията. Хиляди млади девойки попадат в клопката на подлата взаимозависимост. Като младата художничка Василия Стоилова, останала вечно на 28 години. На нея е отдаден спектакълът " Другата в огледалото ".

Картината на Василия Стоилова " Огледало " дава заглавието и повежда историята, написана от Явора Стоилова и поетите Лиляна Кънева и Кен Нагай.

" Ако се опитам с една дума да окачествявам анорексията, тя няма да бъде суетност, както мислят множеството хора, а самотност. А за какво самотност - заради липса на обич в този наш свръхматериален свят. Аз не съм гладна за храна, споделя момичето в пиесата, а за внимание и обич ", описа авторката на пиесата Явора Стоилова.



Спектакълът, сниман на сцената на " Нов спектакъл " - НДК ще бъде предаван онлайн. Премиерата е на 15 април, деня, в който младата художничка напуща този свят. Много сложна тематика, само че какво би трябвало да погледнат младите зрителки в огледалото?

" Истината, това е най-важното. Опитваме се да се докоснем до съвършенството и до истината през нереалния свят на едно момиче, което страда от това чудовищно заболяване, за мен е психологично заболяване. И минавайки през нейния свят, виждаме какъв брой е унищожително освен за самата нея, само че и за фамилията ", споделя режисьорката Елена Петрова.

" Другата в огледалото " не се лимитира единствено с прекарванията, разказани в дневниците на младата художничка. Спектакълът навлиза във вътрешността в личните ни страхове, проблеми и изкривения облик в огледалото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР