В корпуса на реактора на Втори енергоблок на Ленинградската АЕЦ

...
В корпуса на реактора на Втори енергоблок на Ленинградската АЕЦ
Коментари Харесай

В корпуса на реактора на втори енергиен блок на Ленинградската АЕЦ 2 заредиха имитаторите на топлоотделящи сборки


В корпуса на реактора на Втори енергоблок на Ленинградската АЕЦ 2 бяха заредени всички 163 имитатора на топлоотделящи сборки. Имитаторите повтарят изцяло структурата на постоянните топлоотделящи сборки по тегло, размер и материал, от който са направени, без нуклеарното гориво, оповестява съветското електронно издание rosenergoatom.

Имитаторите ще бъдат в корпуса на реактора до началото на идната година. Те са нужни за потвърждаване на геометрията на дейната зона, провеждането на промивката при отворен реактор на първи силует и горещата обкатка на реактора.

„ Като заредихме имитаторите в реактора, ние изпълнихме две задания – отработихме транспортно-технологичните интервенции по пренасяне на това значимо съоръжение от специфичното вместилище в постройката на реактора. Отрепетирахме и началото на физическото пускане, когато в дейната зона на реактора ще бъдат заредени топлотделящи сборки със свежо нуклеарно гориво. Според графика, това ще стартира през март 2020 година “, съобщи основният инженер на Ленинградската АЕЦ 2 Александър Беляев.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР