В консулските служби на Република България временно е преустановено извършването

...
В консулските служби на Република България временно е преустановено извършването
Коментари Харесай

МВнР: Подновяването на документи временно е спряно в консулските служби

" В консулските служби на Република България краткотрайно е прекратено осъществяването на неспешни услуги, каквато е издаването на нови или подновяването на персонални документи. При нужда от незабавно прибиране в България, всяка българска консулска работа е инструктирана да издава краткотраен паспорт.
Уточняваме, че в консулските ни служби на територията на Европейския съюз по принцип не се издават български свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства. "
Това гласи известие на Минситерство на външните работи, което е дало инструкции за работа на консулските служби на България по какъв начин да работят съгласно епидемиологичната конюнктура в приемащата страна.
Уточнението идва откакто стана ясно, че в изискванията на пандемия от ковид, българите в чужбина с изтичащи документи в интервала 13.03 – 31.10.20 би трябвало да разчитат на това, консулствата по места да работят.
Ако те работят, процесът по възобновяване на документите продължава – само че зависи от транспортните връзки, с цел да стигнат нужните документи до съответното място.
По статистика сега има и внезапен спад на заявките за персонални документи, само че се чака през лятото да има най-вече изтичащи документи, стана ясно от брифинг в Министерски съвет за валидността на документите.
Докога тъкмо важат изтичащите от 13 март до 31 октомври персонални карти и шофьорски книжки, припомнете си ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР