В Конгресния център Халич в Истанбул днес ще се състои

...
В Конгресния център Халич в Истанбул днес ще се състои
Коментари Харесай

Наситена програма за премиера Борисов днес в София и Истанбул

В Конгресния център Халич в Истанбул през днешния ден ще се състои гала по стартирането в употреба на газопровода ”Турски поток ”, който ще придвижва съветски природен газ по дъното на Черно море през Турция до Европа, оповестиха турските медии.
Руският президент Владимир Путин идва в Истанбул особено за присъединяване в церемонията, която ще бъде ръководена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Министър-председателят Бойко Борисов също идва в Истанбул, с цел да участва на церемонията по стартирането на наземната част на газопровода, именуван в България " Балкански поток ".

Медии оповестиха, че Борисов е бил поканен персонално от Ердоган, както за формалната гала, по този начин и да участва на срещата сред него и Владимир Путин, която е планувана да се състои през днешния ден. Сръбският президент Александър Вучич също ще участва на церемонията.

" Турски поток " потегля от съветския град Анапа, състои се от две линии, всяка с дължина 935 км, и доближава до терминала в турския град Къйъкьой на брега на Черно море.Газопроводът, който ще придвижва непосредствено съветския газ към Турция, бе наведен в подготвеност за подаване на горивото на 31 декември 2019 година По двете тръби, всяка от които с потенциал 15,75 милиарда куб.м, ще се доставя общо 31,5 милиарда куб.м. съветски газ. Едната тръба ще обезпечава газ за Турция, а по втората тръба ще тече газ към Европа.

По план втората линия на " Турски поток ", предопределена за доставяне на страните от Южна и Югоизточна Европа, ще минава през България, Сърбия, Унгария, и ще бъде с потенциал 15,75 милиарда куб. метра газ годишно. От тях 3,5 милиарда куб. м газ ще отиват за България, 2,5 милиарда куб. м - за Сърбия, и 6 милиарда куб. м - за Унгария. Останалите 3,75 милиарда куб. м може да бъдат доставяни в Словакия и Австрия до хъба в Баумгартен.

" Турски поток " е единственият до момента водопровод с диаметър на тръбите 81 см, положени на дълбочина до 2200 метра. За реализирането на плана са употребявани 158 хиляди тръби, всяка с дължина по 12 метра и с тегло девет тона.

Преди заминаването си в Истанбул, Борисов и посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа ще открият Първата сесия на Стратегическия разговор България-САЩ с присъединяване на американска делегация.

България и Съединени американски щати ще работят за 10-годишен двустранен проект за защита

В рамките на форума в обособени панели ще бъдат разисквани световни въпроси, тематики от сферата на защитата, сигурността, стопанската система, търговията, енергетиката, върховенството на закона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР