В Конго се наблюдава увеличаване на случаите на чума, докато

...
В Конго се наблюдава увеличаване на случаите на чума, докато
Коментари Харесай

Нарастват случаите на чума в Конго

В Конго се следи увеличение на случаите на чума, до момента в който страната води по едно и също време борба с COVID-19 и ебола.
От юни в страната са регистрирани най-малко 65 случая на чума, в това число най-малко 10 смъртни случая в източната провинция Итури.
 Конго разгласи завършек на епидемията от ебола Конго разгласи завършек на епидемията от ебола
На 25 юни Конго разгласи завършек на епидемията от ебола, втората най-смъртоносна болест в историята, съобщи БГНЕС. За по-малко от две годин...
Въпреки че чумата е ендемична в провинция Итури, броят на случаите се усилва и към този момент надвишава общия брой от 2019 година, когато има 48 случая и осем смъртни случая, настояват от Световната здравна организация.
Смята се, че новата зараза от чума е почнала през юни, когато 12-годишно момиче е умряло от признаци, свързани с чумата - главоболие, кашлица, подути лимфни възли и тресчица. По-късно бяха обявени няколко смъртни случая в региона със признаци на чума.
Според СЗО чумата е най-вече ендемична за Конго, Перу и Мадагаскар, които през 2017 година са записали над 2300 случая и 202 смъртни случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР