В Комисията за защита от дискриминация е получена жалба срещу

...
В Комисията за защита от дискриминация е получена жалба срещу
Коментари Харесай

Оплакаха се от Каракачанов в Комисията по дискриминация

В Комисията за отбрана от дискриминация е получена тъжба против Красимир Каракачанов – вицепремиер и министър на защитата на България. Поводът за жалбата е изявлението на Каракачанов, направено в с. Войводиново и обвързвано със събитията там. Жалбата е изпратена от Сдружение „ Единство “ – Хасково.

Припомняме, че Краосимир Каракачанов посети потърпевшия военнослужещ в болничното заведение в Пловдив през вчерашния ден. Веднага по-късно той отиде и във Войводиново, където сподели следното:

" Парадоксалното е, че ромите в България станаха извънредно нагли. Преди няколко дни пребиха служител на реда, преди два дни бият боен. Това към този момент не може да продължава по този начин. И търпимостта на българското общество се изчерпа. Ще обсъдим с кмета на общината, с кмета на обитаемото място, с регионалния шеф на полицията и други органи какви ограничения ще се вземат. Но истината е, че би трябвало да се направи една цялостна стратегия за решение на този цигански въпрос. Така не може да продължава, хората не могат да търпят и не са длъжни да търпят част от популацията, което счита, че има единствено права, и не желае да разбере, че има и отговорности. Трябва да съблюдава закона, да почита живота, здравето и парцела на своите съграждани ", сподели Каракачанов.

Според него нужните ограничения са тотално обвързване на обществените помощи с обучение и с труд. " Не може да те поканят от бюрото по труда да работиш, ти да откажеш и да продължаваш на обществени помощи. Отказваш веднъж, повторно ти се предлага, отказваш - стопират ти се обществените помощи. Който не изпраща децата си на учебно заведение, никакви обществени помощи. Другото - противозаконните постройки. Защото какво се получава с тези гета, една скотска история, в която нито обучение, ни морал, ни някакви естествени обичаи се усвояват и виждаме хлапета на 17-18 години бият наред. Това не може да продължава повече. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР