В Комисията за защита от дискриминация е подадена жалба срещу

...
В Комисията за защита от дискриминация е подадена жалба срещу
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов с обвинение в дискриминация заради Войводиново

В Комисията за отбрана от дискриминация е подадена тъжба против вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов. Поводът за жалбата е изявлението на Каракачанов за двамата младежи от ромски генезис, които пребиха боен в село Войводиново.

Жалбата е изпратена от Сдружение "Единство " - Хасково, оповестяват от комисията.

„ Парадоксалното е, че ромите в България станаха извънредно нагли към този момент. Преди няколко дни набиха служител на реда, преди два дни бият боен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа”, безапелационен беше той”, са думите на вицепремиера, поради които от Сдружение „ Единство “ – Хасково са подали жалбата.

„ Не могат да бъдат бити служители на реда и военни, до момента в който съм министър на защитата в тази страна, няма да мълча. Вие по какъв начин ги наричате, на какво съображение смятате, че аз ги назовавам по някакъв неверен метод? Някое решение на Светия синод ли има, на Организация на обединените нации, на какво съображение? Те самите по какъв начин се назовават? Айде стига сме се правили на по-големи католици от папата. По-важно е друго и всички го виждаме. Този модел, 30 години не води до интеграцията на това население. Води до тъкмо противоположното “, беше коментарът на Красимир Каракачанов във връзка на жалбата.

Вчера военният министър дойде в пловдивското село, където на Богоявление двама братя от ромски генезис пребиха грубо 33-годишния снайперист от Специалните елементи Валентин Димов. Каракачанов съобщи, че "циганите са станали извънредно нагли " и "трябва да се направи цялостна стратегия за решение на този цигански въпрос ", която съгласно него би трябвало да съдържа "тотално обвързване на обществените помощи с обучение и с труд ", както и трудово-образователна тегоба. Заради тези думи на Красимир Каракачанов от Сдружение "Единство " - Хасково са подали жалбата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР