В Комисията за финансов надзор (КФН) не е обсъждано отнемането

...
В Комисията за финансов надзор (КФН) не е обсъждано отнемането
Коментари Харесай

„Лев Инс“: Не е обсъждан лицензът на застрахователната компания

В Комисията за финансов контрол (КФН) не е обсъждано отнемането на лиценза на „ Лев Инс “, обявиха пред уеб страницата "Факти " от застрахователната компания. През последните дни се появиха спекулации, че втора българска компания е застрашена от банкрут.
Според „ Лев Инс “ това съставлява нелоялна конкуренция против водача на пазара по общо обезпечаване. След банкрута на кипърския клон на ЗК „ Олимпик” пазарът би трябвало да бъде оставен на мира, с цел да потвърди, че е постоянен. При всички сдружения резултатите от осъществените заверки на балансите към края на 2017 година дават положителни резултати. Това проличава и от годишните салда, които се заверяват от двама разнообразни инспектори, определени и утвърдени от КФН.
„ Лев Инс” неведнъж е сезирало институционалния орган Национално бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) във връзка проблемите със „ Зелена карта”. От там обаче не са реагирали съответно. Това принудило застрахователната компания да се обърне към прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи.
Проблемът е голям, тъй като през последните години лавинообразно нарастват компенсациите, които се претендират от непознати застрахователни компании и представители във връзка подписаните в България застрахователни контракти. Това в последна сметка води до увеличение цената на застраховката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР