В Комисията за енергийно и водно регулиране ще се проведе

...
В Комисията за енергийно и водно регулиране ще се проведе
Коментари Харесай

Пак бистрят цените на тока, парното и топлата вода от 1 юли

В Комисията за енергийно и водно контролиране ще се организира публично разискване на цените на тока, парното и топлата вода, които би трябвало да влязат в действие от 1 юли, съобщи БНР.

Средно за страната се планува електрическата енергия за бита да нарастне с три %, а на топлоенергията - с 10 на 100.

По време на откритото съвещание предходната седмица топлофикационните сдружения откриха неточности в отчета на регулатора и показаха, че ще са ощетени, защото за изчисленията са употребявани цени на газа и излъчванията, които към този момент не са настоящи. От регулатора обявиха, че техническите грешки ще бъдат отстранени, а ръководителят на групата, изготвяла цените, Пламен Младеновски, изясни:

" Цената и на газа, и на излъчванията, е настояща към април месец, само че на пазара се случиха някои неща. Водещо беше изменението на цените на излъчванията, което дръпна нагоре и пазарите на газ, и пазарите на електрическа сила, само че въпреки всичко когато се прави една прогноза за идващ регулаторен интервал, комисията не може да реагира на всяка една динамичност на пазара, на всяко едно внезапно повишаване и рухване, защото въпреки всичко би трябвало да се направи една консервативна прогноза. Тя ще важи за една година напред. Към решението на първи юли ще създадем настояща прогноза към датата на решението ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР