В Комисията за енергийно и водно регулиране са получени искания

...
В Комисията за енергийно и водно регулиране са получени искания
Коментари Харесай

КЕВР: Водните дружества се опитали да правят шмекерии с цените

В Комисията за енергийно и водно контролиране са получени претенции за повишаване на водата, които се основават на несъществуващи вложения.


Доставчиците на вода в страната са поискали доста по-високи нараствания на цените, в сравнение с Комисията за енергийно и водно контролиране ще им позволи. Това разгласи ръководителят на ведомството Иван Иванов пред публицисти. По думите му, имало сдружения, които показали информация за несъществуващи пречиствателни станции, в които сякаш са вложили. Проверка на регулатора обаче е посочила, че сходни уреди не съществуват. Иванов не пожела да каже кое сдружение е представяло подправените вложения.

Водата в съвсем цялата страна ще нарастне от 1 януари с до 20% като най-голямо ще бъде нарастването в Ямбол. В София водната услуга ще скочи с 9 на 100. Мотивите на Комисията да позволи повишаването е, че водният бранш има потребност от възобновяване на инфраструктурата като за това са нужни 12 милиарда лв.. Цялата сума обаче няма да бъде получена посредством нарастване на водата, тъй като това би означавало доста по-голямо повишаване.

Следващата проверка на цените КЕВР ще направи след три години, изясни още Иван Иванов. По думите му, в случай че се потвърди, че водните сдружения не извършват заложените проекти, цените им ще бъдат понижени. Иванов не отговори на въпрос на " По света и у нас " дали до момента има глобени сдружения поради неизпълнени вложения. По думите му е заменена методиката за установяване на цените и по тази причина не може да се направи съпоставяне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР