В Комисията по транспорт на Европарламента се очаква гласуване на

...
В Комисията по транспорт на Европарламента се очаква гласуване на
Коментари Харесай

Гласуват оттеглянето на пакет Мобилност в транспортната комисия на ЕП

В Комисията по превоз на Европарламента се чака гласоподаване на предлагането за евакуиране на целия пакет " Мобилност ". То е импортирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Новаков е внесъл още едно искане до ръководителя на европарламента Давид Мария-Сасоли и на транспортната комисия Карима Дели. Искането му е четиримата английски евродепутати, които членуват в нея, да не гласоподават по пакета, тъй като те напущат европарламента, заяви БНР.

Според Новаков, не е обикновено представители на страна, която напуща Европейски Съюз единствено след няколко седмици, да взема решения за ориста на българските водачи и техните фамилии за години напред.

Припомняме, на 4 април 2019 година в Европарламента бяха утвърдени и трите промени в пакета " Мобилност ", на които се опълчват българските евродепутати и превозвачи.

Пакетът " Мобилност " влезе в дневния ред на пленарната сесия на Екологичен потенциал на 27 март 2019 година по предложение на ръководителя на Алианса на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) Ги Верхофстат.

На гласуването на 25 март за дневния ред за постоянната сесия трима български евродепутати не участваха. Оказа се, че тъкмо толкоз трябваха, с цел да падне предлагането, което в последна сметка беше признато с 156 гласа " за " против 154 - " срещу ".

На 27 март текстовете бяха върнати в транспортната комисия.

Въпреки това български превозвачи проведоха 2 митинга - в Страсбург и в София.

На съвещанието на транспортна комисия бяха гласувани 1 224 оферти за промени, от които 1 126 не престават за гласоподаване в пленарна зала. Между тях са и импортираните от българските евродепутати оферти.

На 3 април стана ясно, че евродепутатите са отхвърлили и предлагането на българските си сътрудници пакетът " Мобилност " да бъде свален от дневния ред за днешното съвещание.

По-рано през днешния ден в хода на следващ митинг против мобилния пакет родни превозвачи даже възпламениха тир в знам на неодобрение. Това стана в Пловдив. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР