В Колизеума в Древен Рим са били използвани кучета-наденички, за

...
В Колизеума в Древен Рим са били използвани кучета-наденички, за
Коментари Харесай

Гладиатори: В Рим хвърляли кучета-наденички в бой срещу мечки


В Колизеума в Древен Рим са били употребявани кучета-наденички, с цел да се борят с по-големи животни като мечки или да извършват акробатични номера, настояват археолози.

Археолози оповестиха, че за първи път са разкрили остатъци от дребни кучета, сходни на дакели, до момента в който са разкопавали канализацията на емблематичния амфитеатър на 2000 години, оповестява „ The Telegraph “.

“Намерихме доста кости от кучета, които наподобяват на актуалните кучета-наденички ”, съобщи Алфонсина Русо, шеф на Колизеума.

“Те са били с височина по-малка от 30 сантиметра. Смятаме, че са били употребявани за осъществяване на акробатични трикове, тъкмо както през днешния ден може да се види в цирка.

А може и да са били употребявани като част от инсценирани ловни акции или даже да са били изправяни против мечки и други сходни животни по време на гладиаторските борби. ”

“Venatio ” е тип забавление в Древен Рим, включващо разнообразни животни, които са изправяни едно против друго в борби или са обучавани да извършват трикове.

Кучетата са били по-скоро прародители на кучета-наденички, в сравнение с същинските дакели, се отбелязва в публикацията.

Съвременната порода дакел се появява при започване на XVIII в. в Германия и е основана, с цел да влиза в дупки и да ловува язовци.

Те са били “отглеждани като самостоятелни ловци на рискова плячка, могат да бъдат смели до непредпазливост ”, съгласно Американския киноложки клуб (AKC), представен от БГНЕС.
Археолозите от Колизеума откриват в античните канализации и кости на огромни кучета, леопарди, лъвове, мечки и щрауси.
Откритията са направени по време на едногодишно изследване, по време на което археолозите са тралирали през 70 метра дренажи и канали под Колизеума, който е можел да одобри до 50 000 фенове.

Заедно с животинските остатъци те разкрили и останки от закуски като плодове, ядки и маслини, които феновете са консумирали.

Открити са и повече от 50 бронзови монети от късноримския интервал и сребърна монета в чест на ръководството на император Марк Аврелий от към 170-171 година, разпространяван от кино лентата “Гладиатор ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР