, в което членуват всички големи търговски вериги, работещи у

...
, в което членуват всички големи търговски вериги, работещи у
Коментари Харесай

Търговските вериги се надяват на вето срещу забраната на собствени марки

, в което членуват всички огромни търговски вериги, работещи у нас, се надява президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху гласуваните от Народното събрание на 11 февруари промени в Закона за защита на конкуренцията. Това се схваща от мнение на сдружението, публикувано в сряда, написа.
Мотивът за измененията в закона бе въвеждането на европейска инструкция за битка с нелоялната конкуренция, само че съгласно сдружението измененията в българския закон надалеч надвишават изискваното от директивата, лимитира се свободата на договаряне и “се слагат в неравностойно състояние доста български компании по отношение на съперници в други европейски страни, където директивата е транспонирана съответно ”, написа в мнението.
 С промени в закона: Регулират връзките сред комерсиалните вериги и производителите С промени в закона: Регулират връзките сред комерсиалните вериги и производителите
Край на нелоялните практики, които употребяват комерсиалните вериги по отношение на производителите снабдители, поставят промени в Закона за отбрана на...
Най-същественото недоволство е против въведената възбрана за извънредни доставки, което удря личните търговски марки на търговците. Под тези марки работят стотици дребни и междинни български компании, на които търговецът поръчва избрани артикули. Според сдружението възбраната ще прекъсне договорите и търговците ще внасят тези артикули от чужбина, с което на процедура нашите компании остават без бизнес.
Изпълнителният шеф на сдружението Йордан Матеев сподели през вчерашния ден, че единствената опция за превъзмогване на тези промени, признати без необятно публично разискване, е президентът да наложи несъгласие, защото те още не са оповестени. “Държавата, вместо да поддържа развиването на българския бизнес и на българските производители и преработватели, ги слага в дискриминирано състояние по отношение на сътрудниците им от Европейски Съюз ”, сподели още Матеев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР