В коалицията Продължаваме промяната - Демократична България (ПП - ДБ)

...
В коалицията Продължаваме промяната - Демократична България (ПП - ДБ)
Коментари Харесай

Андрей Райчев: В ПП - ДБ има раздор. ДБ ще търпят до местните избори, после нямат полза от ПП

В обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП - ДБ) има разкол. Мълчанието на Иванов и Атанасов след лидерската среща е алегорична. Демократична България ще търпят до локалните избори, тъй като задачата им е да вземат София, след тях нямат потребност от " Промяната ". Такъв разбор на политическата обстановка у нас прави социологът Андрей Райчев в изявление за " Марица ".

" Христо Иванов и ген. Атанасов не могат да кажат дума против Политическа партия, преди да настъпят локалните избори. Това би имало пагубни последствия, просто ще изгубят София. А за ПП-ДБ е доста значимо да завладяват столицата, това ще е алегорична победа. След като на парламентарните избори в София на 2 април получиха болшинство в границите на 35-40 % в другите многомандатни региони, успеха им наесен е в забрадка вързана, стига да не се скарат. И те се стараят да не се случи това ", показва Райчев.

" Но след локалните избори не мога да видя каква е изгодата на Демократична България от Политическа партия ", споделя той. И изяснява за какво: " Политическа партия харчат, а Демократична България като дясна групировка се пробва да вкара бюджетна дисциплинираност. Така че техният " брак " не е дълготраен. "

Социологът проучва и информацията, че двамата водачи в Политическа партия - Кирил Петков и Асен Василев, имат разнообразни визии, само че планува, че все пак групировката няма да се разпадне.

" Не мисля, че те ще се разпаднат на П и П прим, по-скоро ще ги глътне Демократична България, отцепниците от Политическа партия ще вървят в Демократична България. И такива процеси ще настъпят, само че те биват умишлено и строго спирани сега от водачите поради локалните избори наесен. С отпадането на този претекст не виждам нищо, което да ги съединява ", споделя Райчев. Според него " Политическа партия не са в положение да мислят дълготрайно, тъй като изобщо си представяха, че с всеки нови избори ще вървят слънчево нагоре. "

Но това явно не се случва, тъй като на последните избори дружно в коалиция двете обединения Политическа партия и Демократична България набраха по-малко, в сравнение с единствено едната на предходния избор.

Райчев твърди, че " не толкоз „ Възраждане “ могат да станат втора мощ, колкото Политическа партия могат да станат трета ". " В момента ГЕРБ имат нормализиран електорат от 650 000, 600 000 събират Политическа партия и Демократична България и вървящото нагоре „ Възраждане “ с 350 000. При избрани условия те биха могли да вдигнат до малко повече от 400 000 ", счита той.

Социологът планува, че може да има кабинет с министър председател Асен Василев или акад. Денков. Предсрочните избори съгласно него са с възможност 40%.

Андрей Райчев се стопира и върху пречките за сформиране на кабинет сред първите две политически сили в Народното събрание.

" Политическа партия, да вземем за пример, би трябвало да обяснят на последователите си по какъв начин по този начин, откакто 2-3 години се бориха против „ диктатора и крадеца “, както назоваха Борисов, в този момент той внезапно се оказва допустим сътрудник.
Борисов пък би трябвало да изясни на своите по какъв начин хората, които го арестуваха, внезапно се оказват подобаващи за общи дейности.
Но въпреки това, сякаш маневрата, която Борисов е замислил или най-малко им предлага, е да се откаже от своя мандат и да им даде мандат - цена, която ще заплати за своето дефинитивно излизане от изолираност.
Убеден съм, че за Борисов в този момент по-голям от въпроса за властта е въпросът за излизане от интернационална изолираност.
Не мога да си показва по какъв начин ПП-ДБ ще откажат, само че в случай че откажат, нещата в действителност отиват на зле. Може и проект Б да се включи, само че отново зависи от интернационалния фактор, твърди Андрей Райчев.

Според анализатора водачите на Политическа партия са " са новаци в политиката и вършат обикновени неточности ". Райчев напомня по какъв начин преди два месеца съпредседателят на Демократична България Христо Иванов е излязъл с предложение - да се постави на масата правосъдната промяна, казусът за основния прокурор, като единодушието към тези проблеми да стане мотив за сформиране на някакво вид техническо, експертно държавно управление.

" Това предложение на Иванов беше най-умното, тъй като даваше опция за поредна политика за ПП-ДБ. Вместо това обаче Политическа партия отхвърлиха, смятайки, че ще реализиран победа на изборите. Не осъзнаваха два обстоятелството - първо, че нямат съдружници. Изпокараха се с Българска социалистическа партия и с Има Такъв Народ, „ Възраждане “ не ги понася, както и Движение за права и свободи. И единственият им вероятен съдружник изобщо е ГЕРБ. Вторият факт, който не оцениха, е, че понижават, не са в обстановка вс​​еки последващи избори, както „ Възраждане ", да им носят още гласове. Не решиха риска, не одобриха предлагането на Христо Иванов да нареждат държавно управление върху правосъдната промяна и се докараха до обстановка да одобряват някакво „ ние “ през ГЕРБ.

Това е изненада за Политическа партия, оказаха се слаби шахматисти в политическата игра и в този момент безусловно се чудят какво да вършат ", споделя още Андрей Райчев.


Източници: " Марица ", epicenter.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР