В книгата си „Извънземни: Първият знак за интелигентен живот отвъд

...
В книгата си „Извънземни: Първият знак за интелигентен живот отвъд
Коментари Харесай

Учен: Извънземен разузнавач ни е наблюдавал през 2017 г.

В книгата си „ Извънземни: Първият знак за образован живот оттатък Земята “, която в Съединени американски щати се пуска в продажба на 26 януари, физикът-теоретик от Харвардския университет Ейви Льоб излага теорията си за обект с особена продълговата форма, който е влезнал в нашата Слънчева система преди няколко години, написа DarikNews.

Въпросният обект, наименуван „ Оумуамуа “, е следен за първи път посредством телескопа Pan-STARRS в обсерваторията „ Халеакала “ на Хаваите през 2017 година Изследователите откриват, че той е минал през равнината на еклиптиката на 6 септември от посоката на Вега, звезда в съзвездие Лира, което е на към 25 светлинни години от нашата планета.

Само три дни по-късно, Оумуамуа („ шпионин “ на хавайски) стартира да се форсира към слънцето, преди в последна сметка да се приближи до Земята на 7 октомври, и "бързо да се придвижи към съзвездието Пегас и тъмнината оттатък ", съгласно Льоб.

Някои учени настояват, че Оумуамуа, който се счита за първия междузвезден обект, открит в нашата слънчева система, е просто друга комета. Но Льоб, който е ръководителят на астрономическия отдел на Харвардския университет, отхвърля това съмнение, защото прекалено много залага на „ познатото “.

„ Какво би станало, в случай че пещерен човек види мобилен телефон? “, запита той в диалог с „ Ню Йорк Поуст “. "Тъй като той е виждал единствено скали през целия си живот, то би си помислил, че това е просто лъскава канара. "

Льоб показва две многозначителни детайлности, които допускат, че Оумуамуа не е просто комета, а по-скоро част от извънземна технология. Първият подробност са размерите на обекта, защото той е разказан като от „ пет до 10 пъти по-дълъг, в сравнение с е бил необятен “. Льоб твърди, че такава форма, сходна на пура, не е типична за натурален галактически обект.

Физикът обаче прибавя, че най-важната детайлност, подкрепяща неговата доктрина, е придвижването на „ Оумуамуа “. „ Прекалено внезапното отдалечаване от слънцето беше сламката, която счупи гърба на камилата “, сподели той.

Льоб изяснява, че гравитационната мощ на слънцето би предиздвикала даден натурален галактически обект да се движи по-бързо с приближаването му, като в последна сметка би изтласкала назад това тяло обратно, карайки го да се движи по-бавно, до момента в който се отдалечава.

Льоб показва, че това не се е случило с Оумуамуа, който се е ускорил „ леко, само че статистически до извънредно значима степен “, защото се е отдалечавал от ден на ден и повече.

„ Ако не сме сами, дали тъкмо ние сме най-умните деца в блока? “, попита Льоб. "Ако е имало тип, който се е отстранил посредством война или смяна на климата, ние бихме могли да се обединим и да се държим по-добре. Вместо това губим доста запаси на Земята, борейки се между тях и с други отрицателни неща, което е огромно разхищаване и загуба “.

Критиците на професора пък са уверени, че той подмята в медиите теорията си за някакъв галактически шпионин на друга цивилизация, с цел да подклажда интереса и да вдигне продажбите на книгата си.

A Harvard professor says an alien visited in 2017 — and more are coming
— New York Post (@nypost)
Artist’s impression of the interstellar asteroid `Oumuamua Credit: ESA - European Space Agency/ Hubble Space Telescope, NASA - National Aeronautics and Space Administration, ESO Astronomy, M. Kornmesser
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР