В Клуб на дейците на културата във Враца се състоя

...
В Клуб на дейците на културата във Враца се състоя
Коментари Харесай

Врачанска писателка представи новата си книга

В Клуб на дейците на културата във Враца се състоя премиера на книгата „ Връх България” на Милена Върбанова.
Авторката се срещна със своите читатели, които с интерес изслушаха историята на написването на книгата.
Милена Върбанова показа своята истина за произхода на българите, античната ни история и ролята й измежду другите нации.
Според нея, натрапваните унизителни заблуди за нашето минало, втълпяват възприятие за непълноценност и провинциализъм. Чувство, което е пагубно за националното ни самочувствие.
Книгата „ Връх България” на Милена Върбанова е самобитен зов за пробуда. Авторката ни среща с доказателства, че траките и българите са създатели на най-древната цивилизация, чиято територия се простира се простира от Хиндокуш и Северна Индия до Апенините. Че не сме влезнали през вчерашния ден в Европа като небогати родственици, а сме основатели на нейната просвета. Че тъй наречените „ древногръцки” език, книжовност и цивилизация са в действителност тракийски и тракийска е народността на най-великия стихотворец на всички времена – Омир.
„ България е един връх на духа, който би трябвало да браним. Ние- българите, сме длъжници на истината за самите себе си и по тази причина би трябвало непрекснато да я търсим и отстояваме”, безапелационна е Милена Върбанова.
В дебатите по противоречивата доктрина на Милена Върбанова се включиха историкът доктор ф.н. Анета Дилова, поетесата Ирена Върбанова, Кръстю Трендафилов, Върбан Велчев и други
Милена Върбанова е родена във Враца, където приключва Френската гимназия „ Анри Барбюс”. Дипломира се с магистърска степен в Исторически факултет на СУ „ Климент Охридски” и специализира „ Теория и история на културата”.
Дълги години работи като публицист в Българско национално радио, където е създател, редакто и водещ на юношески и културни излъчвания в Програма „ Христо Ботев”.
От 2004 година емигранската орис я води в Италия и Швейцария, където намира отговор на догадките си и доказателства против историческите лъжи, с които не може да се помири.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР