В класните стаи и дори по време на учебни занятия

...
В класните стаи и дори по време на учебни занятия
Коментари Харесай

В бургаско школо пият алкохол по време на часове, ученичка припадна в тоалетната

В класните стаи и даже по време на образователни занятия в Професионалната гимназия по романски езици „ Г.С. Раковски ” в Бургас се използва алкохол. Явлението е придобило уродливи размери и в понеделник следобяд се е стигнало до колабирането на заключена в тоалетните ученичка от 10 „ д ” клас. Наложило се е класната ръководителка Паулина Павлова, съпроводена от пазача и съученици на пияната, да изкъртят вратата, с цел да я извадят в несвяст.

Случаят е фрапиращ и не можем повече да мълчим, откакто в продължение на цяла седмица нито класната, нито директорката Радостина Георгиева Костадинова не благоволиха да ни осведомят дали ще вземат ограничения против разрастващото се безвластие, сигнализираха група от родители, които настояват, че в разпивката в понеделник са взели участие сред 7 и 8 възпитаници. Те желаят да знаят дали измежду тях са и техните деца, само че и все още нямат действителна информация, а се осведомяват от фотоси, които самите възпитаници са си разгласили в обществените мрежи, популяризирайки това, с което се занимават по време на образователния развой.

В един от фрагментите, който бе възложен на сътрудниците от бургаския уебсайт Флагман, се вижда по какъв начин 16-годишно момче долива в кенче от „ Фанта ” водка „ Флирт ”. До него на чина седи къдрокосо момиче – не в униформа, а единствено по потник и сутиен. В сходен външен тип са и останалите ѝ съученички.
От описа на родителите, съединен от чутото у дома, излиза, че една от ученичките е донесла бутилка водка и бутилка мента. Извадила и чашки. Казала, че има мотив, без да прецизира какъв и в почерпката са се присъединили неколцина от класа. Те си създали коктейли и си ги пиели от чиновете. Разпивката е почнала след огромното междучасие, когато е почнал часът по изобразително изкуство в понеделник следобяд и е траяла в часа по география, когато се открило, че една от ученичките не се връща дълго време от тоалетните. Именно тогава е настанала суматохата с издирването ѝ и намирането ѝ в заключената учебна тоалетна.

Сигнал до тел. 112 не е подаван, класната госпожа Павлова се обадила на родителите да дойдат да си я приберат и „ заклела ” 10 „ д ” да мълчат, в случай че имат фотоси в обществените мрежи - да ги изтрият.

„ Настояваме неотложно директорката Георгиева Костадинова, ръководителят на Обществения съвет на учебното заведение Радослава Йовчева и ръководителят на Училищното настоятелство инж. Димитър Черкезов да ни свикат и да покажат видео от камерите, с цел да забележим дали и нашите деца не са част от явно всекидневно протичащото се в учебното заведение. Това не трябва да остава прикрито, тъй като изпращаме децата тук да усвояват уроци, а не да привикват към алкохола ”, споделиха смутени родители.

Флагман чака отговор от учебното управление и публичните структури към него. Днес, през целия предиобед, търсихме и продължаваме да търсим шефа на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков ” Милена Андонова. Телефонът ѝ е изключен, от Канцеларията настояват, че тя ще го зареди до към 13 ч. и тогава можем да ѝ сложим журналистическия си въпрос. Той е обвързван с информация от учители на Математическата гимназия, които са били събрани в понеделник по здрач и на които е обявено, че е издадена заповед за възбрана за внасянето на алкохол в учебната постройка.

„ Бяхме учудени, тъй като в Правилника до този миг попада възбрана за приложимост на алкохол, само че в този момент към тази точка се прибавя и възбраната за внасянето му. Мислим, че това е резултат от случаи, в които са засичани възпитаници с алкохол в раниците, чиито родители, откакто ги сезираме, настояват, че са го купили за у дома ”, показа в понеделник вечерта един от преподавателите в Математическата пред кореспондент на Флагман. Педагогът добави още, че към новата заповед е прибавена и възбрана за влизане в учебната постройка с маникюр. Ноктите трябвало да бъдат изрязани до пръстите. Човекът обаче не можеше да конкретизира дали това ще се отнася единствено за ученичките, или и за учителките.

Двете учебни заведения – ПГРЕ „ Г.С.Раковски ” и ППМГ „ Акад. Н. Обрешков ”, разделят една постройка в центъра на Бургас. Чуждоезиковото учебно заведение е втора промяна. Вероятно до директорката на Математическата в понеделник по здрач е достигнала информация за случая с пияните десетокласници от испанската паралелка и тя е реагирала стремително, с цел да има нормативно съображение да вземе ограничения при сходни прояви.

Очакваме госпожа Милена Андонова да зареди телефона си и да ни отговори дали тази заповед е реалност и какви са аргументите да бъде издадена в понеделник вечерта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР