В класацията за най-четени и продавани за 2017-та година на

...
В класацията за най-четени и продавани за 2017-та година на
Коментари Харесай

Детските книги попадат в класацията за най-четени и продавани книги за 2017-та година


В класацията за най-четени и продавани за 2017-та година на книжарници " Хеликон " още веднъж попадат Джеф Кини с " Интерактивния Дръндьо “, Рик Риърдън с митичната сага за Пърси Джаксън, който е заложен и в образователната стратегия, Джани Родари с неговите приказки, Астрид Линдгрен с нейните герои, Джей К. Роулинг с неостаряващия " Хари Потър “. Това заключи в рубриката на " Хеликон " на предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт "   Людмила Еленкова от книжарници " Хеликон ":

Това са челните редици на книгите, за които хората си дават парите. Интересно е, че за поредна година напред излиза и Антоан дьо Сент-Екзюпери с " Малкият принц “. Това е книжката, която аз назовавам " паспорта ни пред света “, тъй като е съвременно сега чужденците, които идват в България, да взимат от тук по един образец и на български, тъй като това е идеалният вид за сбирка. Същата настройка – за джобно, плътно издание, което съдържа доза мъдрост, изстрелва в класациите и нашите издания, които са три безсмъртни класики – Макиавели , Марк Аврелий и Сун Дзъ . Тези три издания се оказват едни от най-желаните коледни дарове, тъй като са направени доста елегантно.

Габриел Гарсия Маркес и Джон Стайнбек за следващ път не слизат от класациите, добави Еленкова:

Оказва се, че в действителност нашенецът е доста закостенял в избора си на книги и продължава да държи линията, която е в библиотеката на нашите родители. Идеята на тази привидна назадничавост е, че би трябвало да се навакса пропуснатото. Това демонстрира въпреки всичко усет към класическото. Сред най-продаваните създатели се подреждат Елиф Шафак и Нарине Абгарян – двете дами, които излъчиха по една нова книга тази година. " Трите дъщери на Ева “ на Шафак и " Хората, които са постоянно с мен “ на Абгарян попадат измежду топ заглавията, а бестселъровите създатели като Джон Гришам , Лий Чайлд и Дейвид Балдачи остават тотални любимци в класациите за най-продавани книги.

Цялото изявление с Людмила Еленкова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР