В китайския хороскоп годината на раждане се асоциира с един

...
В китайския хороскоп годината на раждане се асоциира с един
Коментари Харесай

Кой е твоят елемент и как влияе върху зодията ти според китайския Фън Шуй хороскоп

В китайския хороскоп годината на раждане се асоциира с един от петте детайла във Фън Шуй - Метал, Вода, Дърво, Огън, Земя.

Те са с един повече в съпоставяне със западната просвета (вода, огън, земя, въздух). Елементът метал показва всичко, което е сътворено от индивида, а дървото - всички живи същества, които живеят на земята. Въздухът не е детайл, тъй като е част от трите положения на водата - твърдо, течно и газообразно.
 image2_16x9.png ТАРО ХОРОСКОП 2023 за всяка зодия: вижте какво демонстрират картите за новата година! На фокус
Те въздействат освен върху силата на физическото пространство, само че и върху хората, които го населяват. Важно е да знаем кой е нашият детайл и какво въздействие има върху вътрешния ни свят, с цел да се научим да използваме силата му в наша изгода.

Кой е твоят детайл?

Метал - годината на раждане приключва на 0 или 1

Вода - годината на раждане приключва на 2 или 3

Дърво  - годината на раждане приключва на 4 или 5

Огън - годината на раждане приключва на 6 или 7

Земя - годината на раждане приключва на 8 или 9

Внимание! Тази система се състои от пет етапи, всяка от които стартира от Китайската Нова година през януари или февруари. В западната астрология се отбелязва като Новолуние във Водолей. Затова, в случай че сте Козирог, роден през година, която приключва на 0,2,4,6 или 8, вашият детайл е този от предходната година.

 жена мистично пътешестване във времето iStock

Как детайлът въздейства на характера?

Елементът на раждане оформя нашата персона, нашата сила и нашето лъчение. Влияе върху метода, по който позволяваме спорове, степента на интровертност и способността да се концентрираме. 

Като всяка друга екосистема петте детайла са взаимно свръзани. Наша цел би трябвало да бъде основаването и одобряването на хармонията сред тях във всяка среда.

Ако в един екип например има прекомерно доста от детайла Огън, всички ще се надвикват и ще се борят за доминация. Ако обаче има дефицит на Огън, групата ще страда от липса на мотивация и ентусиазъм. Правилното балансиране на Огъня може да внесе точното количество пристрастеност и страст във всяка среда и да разпали искрата, без да провокира пожар.

Петте детайла имат свои архетипи. Ето какво би трябвало да знаете за всеки от тях (продължете да четете надолу, откакто разгледате нашата галерия):
 5-те детайла на Фън Шуй и техните архетипи  5-те детайла на Фън Шуй и техните архетипи  5-те детайла на Фън Шуй и техните архетипи  5-те детайла на Фън Шуй и техните архетипи
Когато приказваме за образуване по метода на Фън Шуй, правилото е " Има място за всичко и всичко би трябвало да бъде на мястото си ". 

Като основна идея се явява търсенето на хубост и естетика в себе си и в заобикалящия свят и накратко представлява спазване на баланс сред Ин и Ян (части от едно приключено цяло), както и обезпечаване достъп на силата Ци (фундаментална субстанция във Вселената).

Вашият Фън Шуй детайл може да ви помогне да преоткриете себе си и ролята, която би трябвало да изиграете в живота. Тук идва идващия въпрос: по какъв начин детайлите въздействат между тях?

Ето какво би трябвало да знаете за главните връзки, които образуват хармоничния кръг на Фън Шуй астрологията.

Позитивни връзки:
Металът генерира Водата Водата храни Дървото Огънят генерира Земята (пепел) Земята (пепелта) генерира Метала
Негативни връзки:
Огънят стопява Метала Металът реже Дървото Дървото раздира Земята Земята гълтам Водата Водата гаси Огъня
След като сте наясно с вашата роля и метода, по който влияете на близките, към този момент можете да употребявате насъбраните познания, с цел да въдворите естетика в дома или на работното място. Важно е всеки да бъде наясно със своите функционалности и да се усеща потребен и оценен.

Защото в последна сметка всички сме разнообразни, а точно това ни прави специфични. 
 Няколко национални поверия и техните пояснения съгласно Фън Шуй  Няколко национални поверия и техните пояснения съгласно Фън Шуй  Няколко национални поверия и техните пояснения съгласно Фън Шуй  Няколко национални поверия и техните пояснения съгласно Фън Шуй
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР