В китайския град Анян, с население от около 5,5 милиона

...
В китайския град Анян, с население от около 5,5 милиона
Коментари Харесай

Трети милионен китайски град бе затворен заради 2 случая на Омикрон

В китайския град Анян, с население от към 5,5 милиона души, през днешния ден бе натрапен локдаун, откакто през вчерашния ден там бяха открити 2 случая на коронавирусния вид Омикрон, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че с това общият брой на хората в страната, които са затворени у дома, е достигнал към 20 милиона в три града.

Предполага се, че случите в Анян са свързани с двама други инфектирани, открити в събота в град Тянцзин. Единият от тях бил студент, дошъл от различен град.

Изглежда, че това са първите случаи на Омикрон в Китай, които не са привнесени от чужбина.

Освен Анян, двата други китайски града, в които е натрапен локдаун, са Сиан, с население от към 13 милиона души, и Юйчжоу, с близо 1,1 милиона поданици.

Там се популяризира разновидността Делта, като в Сиан случаите са към 2000. В нито един от двата града обаче не са открити инфектирани с Омикрон.

Ден по-рано новите случаи за денонощие в страната бяха 119, само че трогите ограничения в Китай са свързани и с организацията на Зимните олимпийски игри, които би трябвало да стартират на 4 февруари в Пекин и Чжъндзякоупо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР