В китайската социална мрежа Weibo се се появи информация, че

...
В китайската социална мрежа Weibo се се появи информация, че
Коментари Харесай

Три смартфона на Xiaomi ще имат безжично зареждане

В китайската обществена мрежа Weibo се се появи информация, че тази година най-малко три смарт телефона на Xiaomi ще имат безжично зареждане.
Първото мобилно устройство с тази специфичност ще бъде Mi MIX 2S , презентацията на който е оповестена за 27 март. Продажбите на този телефон би трябвало да стартират още при започване на април.

През интервала от месеците май до юни се чака анонса на флагмана Mi 7 , който също ще може да се зарежда без проводници и кабели.



Третото мобилно устройство на Xiaomi с безжично зареждане, ще бъде Mi MIX 3 , презентацията на която би трябвало да се състои през септември-октомври тази година. И трите нови смарт телефона са флагмани и ще поддържат технологията за безжично зареждане Qi. Засега не се знае каква ще бъде мощността на употребяваните безжични зареждания.

Така да вземем за пример, iPhone X и iPhone 8 Plus се зареждат с мощ 7,5 W (само от сертифицирани от зарядни).  А в смарт телефоните Samsung Galaxy S9 и S9+ се употребяват зарядни с изходна мощ 10 W.



Възможно е обезпечаването и на повече мощ, само че в този случай пораждат закани за сигурността. Възможно е прегряването на батерията, а и излъчването се покачва до рискови за индивида равнища.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР