В Китай приключи презентацията на Xiaomi, в рамките на която

...
В Китай приключи презентацията на Xiaomi, в рамките на която
Коментари Харесай

Xiaomi Mi 9: Snapdragon 855, най-добрата камера и цена $443

В Китай завърши презентацията на Xiaomi, в границите на която бяха показани новите смарт телефони на компанията – Mi 9, Mi 9 Explorer Edition и Mi 9 SE . На пръв взор мобилните устройства си наподобяват, само че разлики има.

Главният представител на новата серия е Mi 9 . Телефонът е оборудван с 6,39-инчов AMOLED екран Full HD+ резолюция и дребен капкообразен разрез в горната част. Използва се флагманския чип Snapdragon 855 с тактова периодичност 2,84 GHz. Налични са 6 или 8 GB оперативна памет и UFS 2.1 вградена памет с потенциал 128 GB. В тестванията на AnTuTu смарт телефонът сподели рекордните 387 000 точки.

За първи път в смарт телефоните на Xiaomi е осъществена технологията Game Turbo. Тя употребява машинно образование и автоматизирано освобождава всичките запаси на процесора и на графичния ускорител за потребностите на тежките видеоигри. Производителят съобщи, че това дава опция на новото мобилно устройство без проблем да започва и най-тежките заглавия и даже игрите, които ще излязат през идващите 2-3 години.

Другата мощна страна на новия смарт телефон е камерата. Основната камера е тройна. Първият фотосензор е с резолюция 48 МР с поддръжката на технологията Quad Bayer, при която четири пиксела се сплотяват в един, за по-добра подробност при всякакво осветление на сцената. Вторият оптичен датчик е с резолюция 12 МР, телефото, осигуряващ 2х оптичното нарастване. Резолюцията на третия датчик е 16 МР, като неговата оптика е широкоъгълна (117 градуса). Камерата може да записва видео при скорост 960 фрагмента в секунда и предлага логаритми с детайли на изкуствен интелект за автоматизирано конфигуриране на другите режими. Резолюцията на предната камера е 20 МР и е вградена поддръжката на технологията Super Pixel, която също като Quad Bayer, обезпечава по-висока подробност на фотографията.

Специалистите на лабораторията DxOMark, известна със своите проби на камерите и оптиката на мобилните устройства, разгласява резултатите на Mi 9. Новият смарт телефон сподели резултат от 107 точки, като отстъпи първите места в рейтинга единствено на Huawei Mate 20 Pro и P20 Pro (109 точки). Тестовете на DxOMark демонстрираха 112 точки при фотосите и 99 точки за видеата.

Xiaomi Mi 9 поддържа бързо безжично зареждане с мощ 20 W. Скенерът за пръстови отпечатъци е вграден в екрана на телефона и заема 25% от неговата повърхност. Налични са NFC чип за безконтактно разплащане и GPS модул с акуратност на определянето на местоположението под 1 метър. Предлагат се модели с три цвята на корпуса: черен, наследник и розов с преливащ цвят.

Базовата версия на Xiaomi Mi 9 с 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск е с цена 2999 китайски юана или почти $443 . Моделът с 8 GB RAM коства $487 по днешния курс.

Xiaomi Mi 9 SE е опростена и по-достъпна версия на Mi 9. При подобен дизайн този телефон има 5,97-инчов AMOLED екран и се базира на геймърска версия на системата върху чипа Snapdragon 712. Основната камера е тройна с резолюция 48+8+5 МР. Предлагат се модели с 6/64 и 6/128 GB памети.



От останалите механически характерности можем да се спрем на съществуването на NFC модул, високата продуктивност в игрите и дългата самостоятелна работа. Базовият вид с 6/64 GB памети се предлага при цена $295 , а по-старшият модел коства $340 . Продажбите стартират след няколко дни.



Смартфонът Mi 9 Explorer Edition е Pro версия на Mi 9 с две забавни разлики. Той има транспарантен заден панел, под който е подложен реплика на платка за мобилен телефон. И още, устройството разполага с 12 GB оперативна памет и 512 GB флаш-диск. Xiaomi даде обещание малко по-късно да заяви повече детайлности за топ-смартфона. В Китай Mi 9 Explorer Edition ще се продава при цена $590 .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР