В Китай около 37 милиона души са се заразили с

...
В Китай около 37 милиона души са се заразили с
Коментари Харесай

37 милиона заразени на ден: Китай регистрира рекордно огнище на коронавирус

В Китай към 37 милиона души са се заразили с COVID-19 единствено за ден. Такива калкулации разгласи Националната здравна комисия на Китайската национална република, съобщава Bloomberg.

Според протокола от вътрешното съвещание на комисията 248 милиона души, или близо 18% от популацията, евентуално са се заразили с вируса през първите 20 дни на декември.

А епидемията от ковид, която засегна 37 милиона души в Китай тази седмица, може да бъде най-голямата в света.

Властите считат, че обстановката може да бъде предизвикана от бързото унищожаване на коронавирусните ограничавания от страна на формален Пекин. Това докара до гладко разпространяване на мощно заразни разновидности на омикрон измежду популации с ниски равнища на натурален имунитет.

Националното бюро за надзор на болесттите на собствен ред твърди, че повече от половината поданици на провинция Съчуан в Югозападен Китай, както и в самия Пекин, са инфектирани с ковид.

Припомняме, че при започване на декември 2022 г. Китай смекчи разпоредбите за карантина поради всеобщи митинги. Властите анулираха всеобщото тестване за ковид и разрешиха на пациенти с леки признаци да отидат в изолираност вкъщи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР