В Кипър за първи път от три месеца и след

...
В Кипър за първи път от три месеца и след
Коментари Харесай

В Кипър ще обсъждат облекчаване на ограниченията

В Кипър за първи път от три месеца и след почналия спад на последната вълна на ковид се разисква разхлабване на противопандемичните ограничения, съобщи БНР. Възможността за разпределяне на настоящите в страната строги ограничавания е в центъра на среща на здравните управляващи през днешния ден. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30345
Предложения за последователно и отчасти облекчение на някои ограничения се чакат от днешното съвещание на здравния министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния съвещателен комитет. Те ще бъдат импортирани за решение от държавното управление в сряда.

Възможно е да бъде повишен позволеният оптимален брой хора, присъстващи на обществени събития като сватби и кръщенета.Обсъжда се и облекчение на рестриктивните мерки за събирания у дома, като се разреши на до 20 души да са дружно вместо сегашните 10. Сред желанията е и да се позволи на неимунизирани под 18-годишна възраст да посещават кафенета и заведения за хранене, като показват негативен 24-часов бърз тест. Епидемиолози се оповестиха и за повдигане на възбраната за танцуване в нощни клубове и заведения.

Облекчаването на рестриктивните мерки се разисква на фона на възстановяване на коронавирусната обстановка в страната, като в това време се регистрира, че броят на позитивните случаи и процентът им от осъществяваните проби към момента са над прага на сигурност. През последната седмица броят на новозаразените се стабилизира на към 2 000 - 2 500 дневно, само че в понеделник той внезапно приближи 3 400, което е съвсем 2,5% от направените проби.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30345  Китай записва 66 нови случая на заразяване с ковид през последното денонощие Китай записва 66 нови случая на заразяване с ковид през последното денонощие  Египет получи първата пратка от лекарството против коронавирус Египет получи първата пратка от лекарството против коронавирус " Евушелд " на " АстраЗенека "  10 151 са новите случаи на ковид 10 151 са новите случаи на коронавирус
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР