В Кипър ще могат да гласуват от 17-годишна възраст /вместо

...
В Кипър ще могат да гласуват от 17-годишна възраст /вместо
Коментари Харесай

Кипър сваля възрастта за гласуване

В Кипър ще могат да гласоподават от 17-годишна възраст /вместо 18 сега/, ще се усили отпускът по майчинство от 18 на 22 седмици, ще бъде въведено зелено данъчно облагане. Това са част от проектите на държавното управление, които президентът Никос Христодулидис разгласи в понеделник вечерта, в първата си годишна тирада - послание към нацията " За положението на републиката ".

2024-а е определяща за промените във всички области на стопанската система и обществото в Кипър, съобщи президентът Никос Христодулидис, представяйки програмата за ръководство за тази година. Той разгласи повече от 80 предпочитани политики, дейности и законодателни начинания, които държавното управление възнамерява да осъществя, с цел да се усъвършенства всекидневието на жителите и да се модернизира страната.

Сред съответните ограничения за понижаване на бюрокрацията е мобилното приложение " Дигитален жител " /Digital Citizen/, което ще бъде основано през тази година и посредством което хората ще имат достъп до необятна гама предлагани от страната цифрови услуги. За модернизацията на образованието, в границите на тази година ще бъдат модифицирани 43 образователни стратегии, като бъде понижен изучаваният материал в тях.

До април държавното управление ще предложи основаването на Национална организация за бизнес развиване, която ще усъвършенства достъпа до финансиране за започващи дребни и междинни компании.

През тази година се чакат нови стратегически вложения в енергетиката, технологиите, туризма, стана ясно от речта на президента.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР