В Кипър с още два месеца ще бъде удължено субсидирането

...
В Кипър с още два месеца ще бъде удължено субсидирането
Коментари Харесай

Удължават субсидиите за ток за домакинства и бизнес в Кипър

В Кипър с още два месеца ще бъде удължено субсидирането на разноските на семействата и бизнеса за електрическа енергия, осведоми БНР. Правителството следва да вземе това решение през днешния ден, единствено седмица преди края на мандата си. Това е и последното съвещание на Министерския съвет, което президентът Никос Анастасиадис управлява в 10-годишното си ръководство.
До края на април се планува да се ползва мярката за държавна поддръжка на потребителите в Кипър посредством възнаграждение от държавното управление на част от разноските им за употребявана електрическа енергия, както и за по-ниски акцизи върху горивата.
Целта е да се понижи тежестта върху тях от инфлацията и възходящите енергийни цени.
Действието на тази мярка изтича на 28 февруари, последния ден на държавното управление на Никос Анастасиадис, съгласно предходното й утвърждение.
Поради лимитираното време и с цел да се обезпечи отбрана на потребителите при промяната на властта, решението за продължение на енергийната поддръжка бе изтеглено преди новото държавно управление да встъпи в служба на 1 март.
Това развиване е вследствие на самодейност, подхваната от определения президент Никос Христодулидис, който се е обърнал към настоящия президент, оповестиха от екипа на новия държавен глава.
400 млн. евро са разноските на държавното управление до края на януари за намаляване на резултатите от енергийната рецесия и инфлационния напън, споделиха от финансовото министерство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР