В Кипър продължават политическите сътресения, предизвикани от серийните убийства на

...
В Кипър продължават политическите сътресения, предизвикани от серийните убийства на
Коментари Харесай

Втора оставка в Кипър заради серийния убиец

В Кипър не престават политическите разтърсвания, провокирани от серийните убийства на 7 чужденки, в това число две деца. Днес втора оставка - на началника на полицията, ще последва вчерашната оставка на правосъдния министър.

Критичната среща на президента Никос Анастасиадис с началника на полицията Захариас Хризостому тече сега. Оставката на полицейския началник бе поискана настоятелно от политическите партии и болшинството от кипърското общество. Върху полицията се стовари голямо неодобрение и отвращение поради неуспеха ѝ да проверява в точния момент случаите на изчезналите дами мигрантки през последните 3 години, станали жертва на кипърския сериен палач Никос Метаксас (35 г.), което би могло да го спре доста по-рано.

Днес Никос Анастасиадис се среща и с дипломати на трети страни, чиито жители работят в Кипър. Президентът ще сервира „ опрощение от името на страната за възможни пропуски при разглеждане на делата “. В Службата на комисаря по правата на индивида ще бъде основана специфична секция за разглеждане на всички тъжби, свързани с пребиваването на задгранични служащи в Кипър, разгласи Анастасиадис. Той заяви още и че телата на жертвите ще бъдат изпратени в родните им страни за сметка на държавното управление на Кипър.

Граждански безмълвен митинг „ за дамите, които са изгубени, за дамите, които никой не търси, против расизма: се събира за повторно довечера пред президентския замък в Никозия. На първия протест предишния петък близо 1000 души настояха за отговорност и правдивост, съобщи БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР