В Кипър през юни за първи път ще се проведат

...
В Кипър през юни за първи път ще се проведат
Коментари Харесай

За първи път избори 2 в 1 в Кипър през юни

В Кипър през юни за първи път ще се проведат избори 2 в 1 с 8 гласувания с разнообразни бюлетини. С тях ще бъдат определени над 3500 души, оповестиха от вътрешното министерство, което разгласи във вторник пътната карта за подготовката и провеждането на вота.

2 април е крайният период за регистрация на новите гласоподаватели, подчертаха от вътрешното министерство и приканиха имащите право, особено младежите, да подадат заявки в оставащите дни.

Освен за Европейски парламент, на 9 юни в Кипър ще се състоят локални избори. Те са първите след извършената огромна промяна за териториални промени на общините и нови органи на самоуправление, като включват общо 7 гласувания – от регионални шефове, през кметове, до членове на учебни настоятелства.

Предстоящият избор към момента не провокира огромен интерес измежду кипърците, демонстрира проучване на Кипърската асоциация на фирмите за социологически изследвания, в която влизат 7 организации.

Половината от интервюираните знаят, че изборите ще са „ през юни “, съгласно други 10% ще са „ тази година “, останалите не могат да отговорят, съобщи БНР.

Малко над 60% от кипърците споделят, че ще има общински и европейски избори.

49% от участниците в проучването декларират, че ще гласоподават за евродепутати, а 55% ще дадат своя глас за кмет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР