В Кипър отпадат някои от ограничителните мерки, сред които изискването

...
В Кипър отпадат някои от ограничителните мерки, сред които изискването
Коментари Харесай

Кипър премахва част от ограниченията и въвежда „коронапаспорти“

В Кипър отпадат някои от ограничаващите ограничения, измежду които условието за изпращане на SMS при излизане от вкъщи в часовете сред 5 ч. и 23 ч. За достъп до обществени места се вкарват и специфични пропуски - „ коронапаспорти “. Облекченията влизат в действие от през днешния ден, оповестиха от Министерство на външните работи.

„ Коронапаспортите “ ще важат за жителите , които са имунизирани с най-малко една доза или са преболедували коронавирусна зараза през последните шест месеца. С тях те могат да посещават гладко заведения за публично хранене, хотели, театри, кина, както и всички останали места, в които се събират огромни групи хора.

Притежанието на специфичния пропуск не се изисква за визитата на пазари, дребни магазини, плажове, фризьорски и козметични салони.

Гражданите, които не са имунизирани или не са преболедували коронавирусна зараза, само че показват негативен PCR или бърз тест за Ковид-19, ще получат краткотраен пропуск, който ще е годен до 72 часа от датата на теста и ще бъде подновяван след всеки следващ тест.

По информация на българското посолство в Кипър разпечатаният формуляр от платформата cyprusflightpass, който туристите и непознатите жители попълнят преди идването им в Кипър, ще служи за краткотраен „ коронапаспорт “.

Обръщаме внимание, че изискванията за влизане на български жители в страната остават непроменени, предизвестяват от Министерство на външните работи.

При пътешестване в Кипър българските жители следва да си създадат PCR тест за Covid-19 в оторизирана лаборатория в границите на 72 часа преди влизане в страната. До 24 часа преди планувания полет те следва да попълнят и изпратят на кипърските управляващи наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, като приложат и копие от документа с отрицателен PCR тест. Пътуващите би трябвало да получат отговор от кипърските управляващи на посочения електронен адрес за преписка с позволение за влизане в страната.

При идване на летището в Кипър българските жители следва да създадат нов PCR тест за Covid-19 за лична сметка, като таксата за този тест е 30 евро на летище „ Ларнака “ и 32 евро на летище „ Пафос “. Децата под 12-годишна възраст са освободени от условието за още един тест. Резултатите от теста излизат до 3 часа и се изпращат жителите със SMS.

Ако резултатът от повторния тест е негативен, те не подлежат на карантина. Подробности за изискванията за влизане в Кипър може да прочетете на следния линк: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Cyprus

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Никозия на тел. +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86, както и на дежурен телефон + 00 357 97 77 79 45
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР