В Кипър от днес седем категории основни хранителни и битови

...
В Кипър от днес седем категории основни хранителни и битови
Коментари Харесай

В Кипър падна ДДС за 7 категории основни хранителни и битови стоки

В Кипър от през днешния ден седем категории съществени хранителни и битови артикули се продават без да се таксуват с Данък добавена стойност. Влизащото в действие решение на държавното управление цели да облекчи потребителите от натиска на високите цени. В същото време инфлацията в страната продължава да пада и през април доближи най-ниската си стойност за последните 22 месеца.

С нулева ставка към този момент са три групи от най-необходимите храни. Обявеният от данъчната работа лист включва всички типове свеж или замразен самун, прясно мляко, в това число кондензирано, ароматизирано или растително, и яйца.

Освободени от Данък добавена стойност са бебешките храни, бебешки пелени, артикули за женската хигиена и пелени за възрастни.

От Асоциацията на супермаркетите увериха, че всички продукти, за които важи данъчната смяна, ще бъдат през днешния ден на рафтовете с ревизираните по-ниски цени.

Контролът в магазините за използване на пониженията ще бъде засилен, обявиха от Службата за отбрана на потребителите към комерсиалното министерство. 

Нулевият налог за избраните артикули е в действие до 31 октомври, съобщи БНР.

Заради използването на мярката страната няма да получи доходи от към 11 млн. евро, пресмята финансовото министерство.

Инфлацията в Кипър, против която е ориентирано държавното решение, понижава. През април тя е 3,7% по отношение на същия месец преди година, при 5,8% през март, заяви статистическата работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР