В Кипър новата година започва с промени в социалната система.

...
В Кипър новата година започва с промени в социалната система.
Коментари Харесай

В Кипър влиза в сила по-висока минимална заплата

В Кипър новата година стартира с промени в обществената система. От през днешния ден са в действие увеличени вноски в осигурителния фонд, нов размер на минималната работна заплата и повишение на заплатите вследствие на индексирането им според от годишната инфлация. 

С половин % по-високи обществени осигуровки заплащат от през днешния ден работещите и работодателите в Кипър. И за двете страни те стават по 8,8% върху заплатата. Общият размер на осигурителната вноска е 22,8%, като оставащите 5,2% се покриват от главния фонд на републиката. Съгласно закона осигуровките се усилват на всеки 5 години.

От през днешния ден минималната месечна работна заплата в Кипър е 1000 евро, при 940 евро до момента. Тази сума важи след шестмесечна непрекъсната претовареност в същата компания. При наемане на работа най-ниското заплащане става 900 евро.

През януари и февруари общественото министерство ще организира целенасочени инспекции за вярното използване на новия й размер.

С 2,5% ще набъбнат заплатите с влизащата в действие от през днешния ден автоматизирана индексация по отношение на годишния растеж на инфлацията. Компенсацията визира приходите на всички чиновници в обществената сфера и на към 40% от работещите в частния бранш, които са обхванати от този обществен механизъм.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР