В Кипър битката за автоматичната индексация на заплатите навлиза във

...
В Кипър битката за автоматичната индексация на заплатите навлиза във
Коментари Харесай

`Финален етап в битката за автоматична индексация на заплатите в Кипър

В Кипър борбата за автоматизираната индексация на заплатите навлиза във заключителен стадий. На решаващи срещи през днешния ден синдикатите и работодателските организации дефинират груповите си позиции по импортираното от държавното управление компромисно предложение, които те ще показват на основното съвещание със обществения министър в петък.

Предложението, което министърът на труда Янис Панайоту сложи пред обществените сътрудници, е „ незадоволително “, обявиха и синдикатите, и работодателите. Двете страни в продължителния спор показаха, че то е мъчно за приемане и се нуждае от в допълнение разискване.

Компромисният вид на държавното управление планува ставката на индексацията на заплатите да се усили до две трети (66,7%) от годишния растеж на инфлацията вместо сегашните 50% и покачването да се изплати от 1 юни. Споразумението ще важи до края на 2025 година

Четирите огромни синдикати обявиха, че предлагането е надалеч от техните позиции за погашение на индексацията в размер на 100% от растежа на цените.

Работодателските организации са обезпокоени от нарастването на %, който би трябвало да дадат на чиновниците си.

Ако обществените сътрудници не реализиран решение посредством компромиси, към 200 000 работещи, съвсем половината от заетите, няма да получат нарастване на заплатите си през юни, сподели министър Янис Панайоту.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР